În Antalya am discutat cu Flavius Stoican, antrenorul celor de la CSM Reșița, despre situaţia echipei pe care o pregăteşte, despre proiectul pe care şi l-a propus la clubul pe a cărui bancă tehnică o ocupă, precum şi despre alte subiecte legate de actuala ediţie a ligii secunde. Ce gânduri are Stoican cu Reşiţa, care sunt favoritele pentru accederea în Superligă, cum vede salvarea de la retrogradare a celor de la Dinamo Bucureşti sunt doar câteva dintre subiectele atinse într-un scurt interviu video.

CSM Reşiţa se află într-un stagiu de pregătire centralizată la Lara, în Antalya, Turcia, acolo unde va rămâne până pe 17 februarie. Formaţia antrenată de Flavius Stoican nu a efectuat foarte multe transferuri, tehnicianul reşiţenilor preferând omogenitatea lotului pe care îl are sub comandă. Gloria Buzău va juca cu CSM Reşiţa în etapa a XIX-a, în deplasare, programată potrivit site-ului FRF pe 9 martie.

Antrenorul echipei din Reşiţa vede Gloria Buzău promovată în Superligă, alături de Unirea Slobozia. Iată câteva din declaraţiile sale:

„Gloria Buzău va promova în Liga I!” – Despre favoritele la promovarea directă în Superligă

„La Reşiţa am parte de linişte şi respect. Eu către jucători, jucătorii către mine, noi către conducere şi conducere către noi.” – Despre clubul la care se află

„Nu este o meserie simplă, mă consum, este stres, pun suflet, pun pasiune!” – Despre meseria de antrenor

„Comportamentul din viaţa de zi cu zi influenţează viaţa sportivă. Treaba asta te ajută sau te doboară!” – Despre fotbalistul român în zilele noastre

„Mie îmi place la fotbal! 🙂 Indiferent că sunt în liga a III-a sau în liga I, eu îmi fac munca cu aceeaşi pasiune, dăruire şi am aceleaşi ambiţii” – Despre ambiţie şi determinare în eşaloanele inferioare

„Nu ştiu care echipe are putea fi sub Dinamo în acest moment!” – Despre şansele lui Dinamo de a evita retroradarea

„Dinamo are nevoie de şansă! A pierdut multe meciuri nemeritat, parcă sunt blestemaţi!” – Despre ce-i lipseşte lui Dinamo

Întrebat dacă i-ar fi propus postul de antrenor principal la Dinamo, în aceste momente, Stoican a spus că nu ia în calcul despărţirea de CSM Reşiţa.

„În acest moment, nu m-aş gândi să plec în alta parte de la Reşiţa. Sunt alţi antrenori care vor să vină la Dinamo! Sunt antrenori care aşteaptă să fie la Dinamo, dar Dinamo are antrenor acum, care pune suflet şi se consumă! Indiferent de nume, nu las Reşiţa acum. Când plec cu cineva la drum, nu-l las! Am avut în iarnă ofertă de la FC Botoşani, dar eu am o relaţie corecta cu cei de la Reşiţa şi am rămas aici.”

Născut pe 24 noiembrie 1975, la Vânju Mare în judeţul Mehedinţi, Flavius Stoican a fost unul dintre fundaşii de bază ai formaţiei Dinamo Bucureşti la mijlocul anilor 2000. După un singur meci în „C”, la FC Drobeta Turnu Severin, Flavius Stoican ajungea la Universitatea Craiova, unde şi-a petrecut şapte ani din carieră. Au urmat Dinamo Bucureşti şi Şahtior Doneţk, alături de care a câştigat atât titlul intern şi cupa naţională, în România cât şi în Ucraina. Acestora li se mai adaugă şi SuperCupa alături de vecinii din nord. A jucat 18 meciuri pentru naţională şi a îmbrăţişat meseria de antrenor imediat după ce şi-a agăţat ghetele în cui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.