Pe insula Thassos, renumită pentru frumusețea sa naturală și peisajele idilice, se află o adevărată comoară a producției de ulei de măsline – fabrica Sotirelis. Această fabrică familială, situată în apropierea satului Panagia, este recunoscută pentru producția sa de ulei de măsline de înaltă calitate și tradiție.

Sotirelis a fost fondată în anii 1930 de către familia Sotirelis, care a pus bazele unei afaceri de succes în domeniul producției de ulei de măsline. De-a lungul timpului, fabrica și-a păstrat caracterul tradițional și a respectat metodele autentice de producție, utilizând tehnici și procese care au fost transmise de-a lungul generațiilor.

La Sotirelis, procesul de producție a uleiului de măsline începe în livezile de măslini, unde sunt cultivate soiuri locale de calitate superioară. Măslinii sunt recoltați manual, iar fructele sunt selecționate cu grijă pentru a obține uleiul cel mai pur și gustos. Apoi, măslinii sunt prelucrați într-o moară tradițională din piatră, unde sunt zdrobiți pentru a elibera sucul prețios.

Sucul de măsline obținut este supus unui proces de presare la rece, care păstrează toate proprietățile și aromele naturale ale măslinilor. Uleiul de măsline rezultat este apoi stocat în tancuri speciale pentru a se limpezi și a se stabiliza înainte de a fi îmbuteliat.

Un aspect remarcabil al fabricii Sotirelis este angajamentul lor față de calitate și autenticitate. Uleiul de măsline produs aici este 100% natural, fără aditivi sau conservanți, și este recunoscut pentru gustul său proaspăt și aromatic. De-a lungul anilor, produsele Sotirelis au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională pentru calitatea lor excepțională.

Fabrica Sotirelis nu este doar un loc de producție a uleiului de măsline, ci și o destinație turistică interesantă. Vizitatorii pot participa la tururi ghidate, în care pot afla mai multe despre procesul de producție a uleiului de măsline, pot explora plantațiile de măslini și pot degusta diferite sortimente de uleiuri de măsline.

Pentru iubitorii de măsline și pasionații de produse tradiționale, o vizită la fabrica Sotirelis reprezintă o oportunitate de a descoperi bogăția și calitatea uleiului de măsline produs în Thassos. De la livezile de măslini bine întreținute până la procesul atent și meticulos de producție, fabrica Sotirelis reprezintă o comoară a insulei, care păstrează tradițiile și pasiunea pentru acest produs prețios.

Indiferent dacă sunteți un cunoscător al uleiului de măsline sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o experiență autentică în timpul vizitei dumneavoastră în Thassos, fabrica Sotirelis este cu siguranță un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Aici veți descoperi secretele producției de ulei de măsline și veți avea ocazia să savurați aromele și gustul inconfundabil al acestui produs de excepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.