Studio Mozaic Vatican
Orasul Vatican
Un atelier ascuns pentru crearea și restaurarea capodoperelor mozaic papal.

LA sfârșitul secolului al XVI-lea, Papa Grigore al XIII-lea a devenit destul de obsedat de mozaicuri. El a adus artiști de mozaic venețieni în Vatican, special pentru a-și preda meseria meșterilor romani, care în curând s-au apucat să decoreze părți ale Bazilicii Sf. Petru, inclusiv Capela Gregoriană și Domul lui Michelangelo.

Succesul acestei noi inițiative artistice a fost atât de mare încât mozaicurile s-au răspândit în alte cupole din Bazilici, devenind o parte integrantă a acestei capodopere a arhitecturii renascentiste.

Cu toate acestea, abia în 1727, Studio del Mosaico Vaticano (Studioul de mozaic din Vatican) a fost înființat oficial. Studioul este ascuns într-o clădire relativ modestă din Vatican. Aici, o mână de artiști și meșteri foarte talentați au lucrat neobosit de-a lungul anilor pentru a restaura cei 10.000 de metri pătrați de mozaicuri din Bazilica Sfântul Petru, creând în același timp capodopere originale de mozaic.

Acești artiști au fost, de asemenea, pionierii tehnicii emailurilor filate, care le-a permis să creeze plăci de mozaic minuscule care cuprind lucrările incredibil de detaliate din Bazilici, care pentru ochiul neînstruit arată adesea mai mult ca picturi decât mozaicuri.

Dar munca studioului cu siguranță nu începe și nu se termină cu Bazilica. De asemenea, produce piese de mozaic la comandă, de diferite dimensiuni și în mod normal inspirate din lucrări religioase, care sunt vândute în întreaga lume. Papa, și mulți pontifi înaintea lui, solicită și ele lucrări originale de la studio. Acestea sunt în mod tradițional oferite ca cadouri șefilor de stat în vizită. De-a lungul ultimelor două secole, destinatarii au variat de la regele Franței Carol X la președintele american Bill Clinton, acesta din urmă primind un peisaj mozaic.

Aflați înainte de a pleca
Zona în care se află Studioul Mosaicului Vatican este interzisă publicului larg, așa că va trebui să o vizitați cu un ghid turistic oficial. Există un magazin la fața locului, dar nu vă așteptați să ridicați niciun mozaic chilipir pentru a le trimite acasă; aceste lucruri nu sunt ieftine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.