Necropola Vaticanului
Orasul Vatican
Ascuns sub faimoasa Bazilica Sf. Petru se afla un veritabil oras al mortilor care poate detine ramasitele Sf. Petru insusi.

SF. BAZILICA LUI PETER ESTE O minune uimitoare și masivă, plină de sculptură, artă, fresce, prelucrarea lemnului, racle și multe altele. Dar nu mulți oameni știu că cinci etaje sub această minune arhitecturală se află ruine care datează de la întemeierea Imperiului Roman.

Dacă stai lângă altarul de la Sf. Petru (este cel cu enormul și incredibilul baldacchino Bernini sub cupola centrală), te vei uita la un punct care este stivuit pe 2.000 de ani de istorie, reprezentat de artefactele conservate din șase perioade istorice diferite.

La intrarea în Scavi, sau Necropola Vaticanului, sunteți condus în jos pe trei niveluri către un loc de înmormântare păgân din secolul I d.Hr. cu câteva depozite mici de lut și piatră, deasupra căruia se află un loc de înmormântare păgân și creștin din secolul al V-lea, combinat cu mai multe pietre de dimensiuni medii. mausolea și alte câteva ruine, care includ o bucată fracturată dintr-un arc de triumf mare. În linii mari, aceste două niveluri și perioadele în care ar fi fost utilizate reprezintă aproape 90% din durata Imperiului Roman (27 î.Hr. – 476 d.Hr.).

Între aceste niveluri și următorul se află o movilă mică de pământ cu o groapă săpată în ea, care este luminată și ușor izolată și conține ceea ce se spune a fi oasele Sfântului Petru însuși, precum și stânca pe care Biserica originală a fost construită pentru prima dată, în conformitate cu edictul găsit în Matei 16:18-19, „Tu es Petrus, et super hanc petram aedificabo Ecclesiam meam…“ La două niveluri deasupra acestui loc, acest text este înscris într-un inel în jurul domului. deasupra, cu fresce aurii și albastre, cu litere de aproximativ 20 de picioare înălțime, iar punctul central al domului este chiar deasupra.

Următorul nivel este o biserică creștină timpurie din secolul al XII-lea, în tavanul căreia sunt de fapt grătare în podeaua bazilicii, iar grota papală se află și în acest labirint.

Aflați înainte de a pleca
Vizitarea necropolei se poate face doar prin rezervare în avans. Cererile trebuie făcute în scris, iar grupurile sunt limitate la 12 persoane, toate acestea trebuie să aibă vârsta de cel puțin 15 ani.

Andrei Pitigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.