La Resurrezione
Orasul Vatican
Dacă vrei să vorbești cu Papa, va trebui să te uiți în jos la această viziune suprarealistă a lui Isus care se ridică dintr-un iad nuclear.

PENTRU SCENA PRINCIPALĂ a Sălii de audiență Paul al VI-lea din Vatican, La Resurrezione înfățișează o scenă de înviere complet modernă, care îl depășește pe Papa în ședere în timp ce își primește audiența generală.

Instalată în 1977, piesa sculpturală masivă arată o figură răpită a lui Iisus ținută în sus pe penaj de mrănuri de metal răsucite. Realizată dintr-un aliaj de bronz-cupru, piesa gigantică de mizerie religioasă are peste 20 de picioare înălțime și peste 60 de picioare lungime, cântărind 8 tone. În timp ce afișajul impunător este destul de abstract, se spune că îl înfățișează în mod specific pe Hristos ridicându-se dintr-un crater nuclear, invocând frica de bombe din secolul al XX-lea. Aburii grosi de fum toxic portretizat în piesa aproape par să se zvârcolească sub Fiul lui Dumnezeu supradimensionat.

Această piesă evocatoare este situată în sala de audiență folosită de Papă pentru a susține audiențele și oratoriile sale generale mai puțin populare. Aceste evenimente mai mici (prin comparație) oferă o șansă de a fi mai aproape și personal cu Papa, dar trebuie totuși să ne confruntăm cu frumusețea și (groarea) din La Resurrezione.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.