Sidi Bou Said este un sătuc pitoresc, situat pe coasta de nord-est a Tunisiei, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de capitala Tunis.

Acest mic oraș, aflat în patrimoniul UNESCO, renumit pentru casele sale albe cu ferestre albastre și ușile pictate în nuanțe de albastru intens, este una dintre cele mai vizitate și fotografiate destinații din Tunisia.

Numele său provine de la un sfânt musulman, Sidi Bou Said, care a trăit în secolul al XIII-lea. El este venerat în continuare într-un mausoleu din sat, iar mulți pelerini și vizitatori se opresc să-l viziteze și să-i aducă omagii.

Găseşte cele mai bune oferte pentru sejururi în Tunisia, alături de Mihaela Travel! Agenţii de turism Mihaela Travel au călătorit în Tunisia pentru a-ţi oferi toate informaţiile înaintea unui sejur de neuitat! Orice întrebare ai, orice curiozitate şi detalii despre vacanţa ta în Tunisia ai, găsești răspunsurile în locaţiile Mihaela Travel.

Online: www.mihaelatravel.ro sau la numerele de telefon: 0760.466.652 | 0765.919.629

Sidi Bou Said a devenit un loc strategic pe vremea Cartaginei. Înainte ca romanii și alti cuceritori să ajungă pe acest deal, orașul nu a avut o însemnătate prea mare. Inițial, aici s-a construit doar un turn de observație, cu scopul de a preveni incendiile. Ulterior, în secolul al VII-lea, au fost edificate aici un mic fort militar și un far. Într-o descriere datând din secolul al XI-lea, se făcea referire la această localitate ca fiind un loc mic și prosper.

În acea perioadă, Sidi Bou Said era locuit de marabonți, islamiști vest-africani din Maroc. În 1207 a venit în acest loc Abou Saïd Khalafa ben Yahia, pentru a răspândi sufismul, un curent religios apărut în Persia, ce avea ca temă principală iubirea între Dumnezeu și oameni.

După moartea lui a fost declarat sfânt iar localitatea îi poartă numele, ce-i drept puțin mai prescurtat. Din secolul al XVI-lea, mauriiî și pun amprenta asupra locului, arhitectura construcțiilor lor fiind o atracție turistică și în prezent. În 1912 baronul Rudolf Erlanger, cu origini europene, ajunge în fostul sat pescăresc și construiește un palat care, în prezent, se numește Ennejma Ezzahra.

Sidi Bou Said oferă o priveliște panoramică uimitoare asupra Mării Mediterane și Golfului Tunis. Într-adevăr, satul este situat pe o colină abruptă, iar casele sale albe și străzile înguste te duc parcă într-o lume de basm. Acest decor pitoresc a atras mulți artiști și scriitori de-a lungul anilor, care au găsit inspirație în farmecul și frumusețea localității.

Unul dintre cele mai reprezentative puncte de atracție din Sidi Bou Said este Cafe des Nattes, o terasă populară situată pe o piață centrală, care oferă o vedere minunată asupra satului și mării. Aici poți savura un ceai de mentă și te poți bucura de atmosfera autentică a locului.

De asemenea, satul găzduiește și numeroase galerii de artă, ateliere de artizanat și magazine de suveniruri, unde poți găsi opere de artă locală, obiecte lucrate manual și alte suveniruri tradiționale.

Poți explora străzile înguste, asemănătoare unui labirint, ale satului, descoperind case care au curți interioare frumos decorate și flori colorate care înfloresc în fiecare colț.

Deși Sidi Bou Said este un loc popular pentru turiști, acesta păstrează în continuare farmecul autentic și atmosfera tradițională tunisiană. În timp ce îl explorezi, vei putea întâlni localnici prietenoși, care își desfășoară viețile de zi cu zi în acest loc deosebit.

Sidi Bou Said este un sat de coastă cu o frumusețe irezistibilă și o istorie fascinantă. Dacă ajungi în Tunisia, acest loc magic este cu siguranță unul pe care nu ar trebui să-l ratezi.

Înainte de a merge în Tunisia, este recomandat să te informezi în legătură cu vremea, excursiile opţionale, dar şi regulile pe care trebuie să le respecţi în comunitate. Nu uita! Găseşti cele mai bune oferte pentru sejururi în Tunisia, doar alături de Mihaela Travel!

Andrei Pitigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.