Mallorca, Spania – Insula Mallorca, situată în arhipelagul spaniol Baleare, este celebrată pentru plajele sale aurii și peisajele mediteraneene spectaculoase. Cu toate acestea, sub suprafața idilică a insulei, se află un miracol natural uimitor, cunoscut sub numele de Cueva del Drach, sau Peștera Dragonilor. Această cavernă subterană este una dintre cele mai faimoase atracții din Mallorca și este recunoscută pentru lacurile subterane cristaline, formațiunile stâncoase impresionante și spectacolul subteran de lumini și muzică.

Text şi imagini: Andrei Piţigoi

O istorie înfricoşătoare cu atracţii uimitoare

Cueva del Drach a fost formată acum milioane de ani prin procese geologice complexe. Numele său misterios, care înseamnă „Peștera Dragonilor” în limba spaniolă, a fost inspirat de legenda locală care spune că în aceste peșteri trăiau dragoni care păzeau comorile ascunse. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei, peștera a fost explorată și studiată în detaliu, dezvăluind minunile naturii.

Una dintre cele mai mari atracții ale Cueva del Drach este sistemul său de patru lacuri subterane, dintre care cel mai mare, Llac Martel, este considerat unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume. Aici, vizitatorii pot lua o scurtă plimbare cu o barcă pe apă, admirând cristalinitatea apei și reflectările sale magice ale formațiunilor stâncoase și ale stalactitelor care se ridică deasupra.

Spectacol de lumini şi operă în subteran

Unul dintre momentele culminante ale vizitei în Cueva del Drach este spectacolul de lumini și muzică, care are loc în interiorul peșterii. La un moment dat, toate luminile se sting, iar pe suprafața lacului Martel apare o barcă cu artişti care interpretează muzică clasică în timp ce lumini colorate strălucesc în jur. Este un moment deosebit de emoționant și impresionant, care adaugă un element de magie și mister experienței subterane.

Informații practice

Cueva del Drach este deschisă pentru vizitatori și este situată în apropiere de orașul Porto Cristo din estul Mallorcai. Atracția este extrem de populară, așa că este recomandat să achiziționați biletele în avans sau să ajungeți devreme pentru a evita mulțimea.

Tururile durează aproximativ o oră și includ o plimbare cu barca pe lacurile subterane și spectacolul de lumini și muzică. Se recomandă vizitarea peșterii cu ghid, deoarece veți primi informații valoroase despre geologie și istoria acestei minuni naturale.

Cueva del Drach din Mallorca este un loc fascinant care te transportă într-o lume subterană uimitoare, unde natura se dezvăluie în toată splendoarea sa. Cu lacurile sale cristaline, formațiunile stâncoase impresionante și spectacolul de lumini și muzică, această peșteră este cu siguranță un punct culminant al unei vizite în Mallorca. Pentru cei care doresc să exploreze o parte mai puțin cunoscută și mai misterioasă a insulei, Cueva del Drach este cu siguranță o alegere excelentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.