SELF – Self timer (o secundă la 99 de oră) Cu cât este distanţa focală mai mare, cu atât vibraţiile sunt mai mari, cu atât valoarea SELF trebuie să fie mai mare ca să aibă timp vibraţiile sa se opreasă

DELAY

LONG (Duration)

INTVL

N

NOTĂ MUZICALĂ

BUTOANE UNIDIRECŢIONALE

BUTONUL DIN STÂNGA

BUTONUL DIN DREAPTA

Time lapse

Star stacks

Star trails

Soft water

Macro Photography

Better group photos and selfies

Secvenţă

funcţionează ca o secvenţă, de la stânga la dreapta

 

Un intervalometru este un instrument util în fotografie, care permite fotografului să realizeze fotografii automate într-un interval de timp prestabilit. Iată câțiva pași simpli pentru a folosi un intervalometru în fotografie:

  1. Conectează intervalometrul: Asigură-te că intervalometrul este compatibil cu aparatul tău foto și conectează-l la acesta. Verifică manualul aparatului pentru a afla modul corect de conectare a intervalometrului.
  2. Setează parametrii: Pe intervalometru, vei avea opțiunea de a seta parametrii fotografiilor pe care dorești să le realizezi. Acești parametrii pot include: intervalul de timp între fiecare fotografie, numărul total de fotografii sau durata totală a sesiunii.
  3. Stabilește intervalul de timp: Alege intervalul de timp între fiecare fotografie. Poți selecta câteva secunde, minute sau chiar ore, în funcție de subiectul și efectul dorit. Acest interval de timp poate varia în funcție de tipul de fotografie pe care îl dorești, cum ar fi timelapse-uri sau expuneri lungi.
  4. Setează numărul de cadre sau durata: Decide câte cadre dorești să capturezi în total sau cât timp dorești să dureze sesiunea de fotografii. Aceasta depinde de durata evenimentului pe care îl dorești să-l înregistrezi sau de secvența pe care dorești să o capturezi.
  5. Pregătește aparatul foto: Asigură-te că aparatul foto este montat pe un trepied stabil și că este pregătit pentru fotografiere. Setează parametrii foto precum diafragma, timpul de expunere și sensibilitatea ISO în funcție de condițiile de lumină și de efectul dorit.
  6. Începe sesiunea de fotografiere: Apasă butonul de declanșare de pe intervalometru pentru a începe sesiunea de fotografiere automată. Intervalometrul va trimite semnale către aparatul foto în intervalurile setate, declanșând fotografii succesive.
  7. Monitorizează sesiunea de fotografiere: Pe parcursul sesiunii, poți monitoriza progresul prin intermediul intervalometrului sau al afișajului aparatului foto. Asigură-te că totul decurge conform planului și că fotografiile sunt capturate conform setărilor dorite.
  8. Oprire și revizuire: După ce sesiunea de fotografiere se încheie, poți opri intervalometrul și revizui fotografiile capturate. Verifică calitatea și compoziția fiecărei fotografii pentru a te asigura că ai obținut rezultatele dorite.

Poți utiliza această tehnologie pentru a crea timelapse-uri, expuneri lungi, fotografii cu viteză ridicată sau chiar pentru a captura evenimente sau procese care se desfășoară într-un interval de timp prelungit. Intervalometrul oferă libertatea de a experimenta și de a crea imagini unice, permitându-ți să surprinzi mișcarea, schimbările în lumină sau transformările în timpul unui eveniment.

Pe lângă fotografia artistică, intervalometrul poate fi util și în alte domenii, cum ar fi fotografia de peisaj, astrofotografia sau fotografia de natură. Poți utiliza intervalometrul pentru a captura răsărituri și apusuri de soare, pentru a urmări mișcarea stelelor sau pentru a fotografia fenomene precum căderile de apă sau norii care se mișcă rapid.

Indiferent de genul fotografic în care te specializezi sau de nivelul tău de experiență, intervalometrul poate aduce un plus de creativitate și control în munca ta fotografică. Poți explora diverse setări și tehnici pentru a obține imagini impresionante și captivante.

În concluzie, intervalometrul este un instrument valoros în fotografia realizată cu telefonul mobil sau cu un aparat foto, oferindu-ți posibilitatea de a realiza fotografii automate într-un interval de timp prestabilit. Folosind intervalometrul, poți crea imagini unice, experimenta cu tehnici creative și captura momente efemere care altfel ar putea fi pierdute. Explorează această tehnologie și bucură-te de libertatea pe care o oferă în procesul de creație fotografică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.