Zidurile Vaticanului
Orasul Vatican
Fortificațiile istorice formează granița orașului Vatican, dar nu este în întregime înconjurată de ziduri.

ZEDURI MEDIEVALE ȘI RENAȘTIERE FORMEAZĂ limita orașului Vatican, dar nu o înconjoară în întregime. Pentru milioanele de turiști care vizitează orașul-stat independent în fiecare an, un detector de metale ocazional este singurul lucru care îi poate încetini.

Din punct de vedere istoric, înconjurarea unui oraș sau oraș cu ziduri a fost rareori o idee proastă. Pirații, raiders și statele rivale au fost doar câteva amenințări la adresa unei așezări, făcând din fortificații o investiție înțeleaptă de timp și bani. Vaticanul nu a făcut excepție.

Prima fortificație majoră a Vaticanului a fost finalizată în 852. În urma unui atac al năvalnicilor sarazini din 846, Papa Leon al IV-lea a ordonat construirea unui zid în jurul orașului Leonin, zonă care acoperea actualul teritoriu al Vaticanului și cartierul Borgo din Roma.

Zidul Leonin, înalt de 39 de picioare, așa cum a devenit cunoscut, se întindea pe puțin mai puțin de două mile în timp ce înconjura Dealul Vaticanului. A fost prima dată când zona a fost complet închisă. Odată ce amenințarea musulmană a trecut, multe dintre porțile orașului au fost deschise.

Pavel al III-lea și Pius al IV-lea au extins și modificat ulterior fortificațiile în secolul al XVI-lea, parțial ca o declarație a puterii politice, dar și pentru a proteja împotriva violenței politice din Roma. Au fost aduse modificări ulterioare până la sfârșitul domniei Papei Urban al VIII-lea în anii 1640.

Aceste ziduri istorice există încă de-a lungul graniței Vaticanului astăzi. Dar orașul-stat de 110 acri este departe de a fi o fortăreață de nepătruns. Oricine se poate plimba în Piața Sf. Petru, unde o linie albă pictată pe pământ este singura graniță. Și dintre cele șase intrări în Vatican, trei sunt deschise publicului.

Unele părți ale Vaticanului sunt interzise. Dar peste tot este ușor accesibil, singurele bariere în calea unei intrări rapide fiind cozile și un detector de metale ocazional.

Chiar și Biblioteca Vaticanului, renumită pentru arhivele sale secrete și escapadele lui Dan Brown, este destul de ușor de accesat dacă aveți un card de bibliotecă a Vaticanului. După cum a spus Ken Pennington, profesor de istorie medievală la Universitatea Catolică din America, The New York Times: „Când sunt acolo, le arăt gardienilor carnetul meu de bibliotecă și ei mă lasă imediat să intru. Este singurul loc din lume în care un cardul de bibliotecă te duce într-o țară.”

Aflați înainte de a pleca
Vaticanul este un oraș-stat independent înclavat în Roma. Vizitatorii nu au nevoie de viză sau chiar de pașaport pentru a intra, dar unora li se poate cere un act de identitate, așa că este o idee bună să vă luați pașaportul, cartea națională de identitate sau permisul de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.