Speaker

Seminar motivaţional Pogoanele 2015

Elevii Liceului Teoretic din Pogoanele au participat la un seminar motivaţional denumit sugestiv “Lasă-ţi visele să conteze!”. Proiectul a fost demarat de conducerea şcolii, alături de Asociaţia “Buzăul Sportiv” şi i-a adus în faţa elevilor de liceu pe actriţa Diana Iarca şi jurnalistul Andrei Piţigoi. Seminarul motivaţional a avut loc joi, în sala de spectacole a Liceului Teoretic din Pogoanele şi i-a adus în faţa liceenilor pe actriţa Diana Iarca 11şi jurnalistul Andrei Piţigoi. Cei doi au avut discuţii deschise cu cei prezenţi, privitoare la educaţia postliceală, precum şi la dificultăţile pe care tinerii le întâlnesc în drumul spre primul loc de muncă. Liceeni au ascultat poveştile celor doi, au fost receptivi şi au expus principalele probleme pe care le întâmpină atât în mediul şcolar, cât şi în afara acestuia. Tinerii i-au pregătit o surpriză actriţei Diana Iarca, interpretând piesa de teatru “Chiriţa în provincie”, de Vasile Alecsandri. Vizita a fost încheiată de o partidă de fotbal, disputată chiar în curtea şcolii, între o selecţionată a profesorilor, în care s-a aflat şi jurnalistul Andrei Piţigoi şi o reprezentativă a celor mai buni jucători ai liceului. Încheiată la egalitate în timp regulamentar, confruntarea şi-a dat câştigătoare după executarea loviturilor de la şapte metri. Conducerea liceului s-a bucurat de prezenţa celor doi, precum şi de reuşita evenimentului găzduit de principala şcoală din Pogoanele. Mai mult, tinerii elevi vor avea ocazia să lucreze în perioada imediat următoare cu actriţa Diana Iarca, care va susţine, ocazional, cursuri de actorie la Pogoanele


Activitatea a fost organizată de către conducerea Liceului Teoretic din Pogoanele, cu sprijinul Asociaţiei Educaţional Culturale pentu Tineret şi Sport “Buzăul Sportiv”. Diana Iarca este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, autoarea pieselor de teatru “Feisbuc” şi “La Ginecolog”, şi a lucrat ca scenarist şi actriţă pentru serialele produse de Pro TV şi Kanal D, iar Andrei Piţigoi este jurnalist şi producător TV, totodată preşedinte al AECTS Buzăul Sportiv, autor al cărţilor “Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”, “50 de personalităţi marcante din istoria fotbalului buzoian” şi regizor al documentarului “Palatul, simbol al Palatului Comunal”.
Conferințele practice pentru tineri Bookland Evolution – pentru cei care vor schimba lumea

Conferinţele Bookland Buzău 2015

Când esti tânăr îti imaginezi că poti schimba lumea si că toate usile îti sunt deschise. În realitate afli fie că nu ți se potriveste jobul descris de părinții tăi ca fiind ideal, fie că nu ai (încă) abilitătile necesare pentru a profesa. Vrei câteva indicii pentru o viată cel putin decentă ? Atunci vino si află care sunt pârghiile către succes de la personalități, ale căror nume au ecou în România, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution!

Marele obstacol în calea propriului succes ți-l poți pune doar tu, acceptând să știi doar ceea ce ți se oferă. Tocmai de aceea noi ne dorim să-ti facilităm un dialog real cu oameni de succes din România — care au început ca tine, dar care în timp au reușit să evolueze în așa fel încât să facă performanță. Nelson Mandela spunea că ‘educația este cea mai puternică armă pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea’. Sub acest motto BookLand Evolution îti prezintă cele mai importante valori care să te ajute să schimbi lumea: educatia, experienta, etica si excelenta. Pentru că anul trecut Conferințele s-a bucurat de un real succes — entuziasmul a 20,000 tineri motivându-ne să continuăm a-i sprijini pentru a-si dezvolta viitorul — organizăm cea de-a doua editie a Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution, care se desfăsoară în 23 de orase pe parcursul a 120 zile !

Succesul unei cariere nu înseamnă ani de experientă, ci ce anume ai învătat în acei ani. Timpul devine relativ când informatia este pretioasă. Astfel că informatiile culese de-a lungul unei cariere de cei 800 speakeri implicati în proiect vor fi puse transparent la îndemâna liceenilor si studentilor. După conferintele din Bucuresti, BookLand Evolution va continua în Ploiesti, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mures, Cluj, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara. Apoi, după pauză binemeritatei vacante de vară (când au loc Taberele Coolturale), reîncepe în fortă: Bucuresti, Pitesti, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Buzău, Constanta, Tulcea, Brăila, Galati, Focsani, Bacău, Iasi.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.