26.2 C
Buzau
duminică, august 20, 2017

Seminar motivațional, cu actrița Diana Iarca și jurnalistul Andrei Pițigoi

Elevii Liceului Teoretic din Pogoanele au participat la un seminar motivaţional denumit sugestiv “Lasă-ţi visele să conteze!”. Proiectul a fost demarat de conducerea şcolii, alături de Asociaţia “Buzăul Sportiv” şi i-a adus în faţa elevilor de liceu pe actriţa Diana Iarca şi jurnalistul Andrei Piţigoi.Seminarul motivaţional a avut loc joi, în sala de spectacole a Liceului Teoretic din Pogoanele şi i-a adus în faţa liceenilor pe actriţa Diana Iarca 11şi jurnalistul Andrei Piţigoi. Cei doi au avut discuţii deschise cu cei prezenţi, privitoare la educaţia postliceală, precum şi la dificultăţile pe care tinerii le întâlnesc în drumul spre primul loc de muncă.

Liceeni au ascultat poveştile celor doi, au fost receptivi şi au expus principalele probleme pe care le întâmpină atât în mediul şcolar, cât şi în afara acestuia. Tinerii i-au pregătit o surpriză actriţei Diana Iarca, interpretând piesa de teatru “Chiriţa în provincie”, de Vasile Alecsandri. Vizita a fost încheiată de o partidă de fotbal, disputată chiar în curtea şcolii, între o selecţionată a profesorilor, în care s-a aflat şi jurnalistul Andrei Piţigoi şi o reprezentativă a celor mai buni jucători ai liceului. Încheiată la egalitate în timp regulamentar, confruntarea şi-a dat câştigătoare după executarea loviturilor de la şapte metri. Conducerea liceului s-a bucurat de prezenţa celor doi, precum şi de reuşita evenimentului găzduit de principala şcoală din Pogoanele. Mai mult, tinerii elevi vor avea ocazia să lucreze în perioada imediat următoare cu actriţa Diana Iarca, care va susţine, ocazional, cursuri de actorie la Pogoanele. Activitatea a fost organizată de către conducerea Liceului Teoretic din Pogoanele, cu sprijinul Asociaţiei Educaţional Culturale pentu Tineret şi Sport “Buzăul Sportiv”. Diana Iarca este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, autoarea pieselor de teatru “Feisbuc” şi “La Ginecolog”, şi a lucrat ca scenarist şi actriţă pentru serialele produse de Pro TV şi Kanal D, iar Andrei Piţigoi este jurnalist şi producător TV, totodată preşedinte al AECTS Buzăul Sportiv, autor al cărţiilor “Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”, “50 de personalităţi marcante din istoria fotbalului buzoian”, regizor al documentarului “Palatul, simbol al Palatului Comunal”, ultimele două urmând a fi publicate în primăvara anului viitor.

Afişul seminarului motivaţional desfăşurat la Liceul Teoretic din Pogoanele, în 2015, luna noiembrie, realizat de Adrian Meteleanu.

Actriţa Diana Iarca şi jurnalistul Andrei Piţigoi la Liceul Teoretic din Pogoanele, noiembrie 2015. Fotografie realizată de Adrian Meteleanu.

Andrei Piţigoi, invitat la conferinţele Bookland

In 2011 BookLand a adus schimbarea in lumea cartii. A coborat-o din turnul de fildes si a adus-o in mijlocul oamenilor – in realitatea lor cotidiana si in spatiul lor de socializare si recreere – facand-o astfel mai accesibila si mai dezirabila. BookLand s-a lansat in cel mai mare mall din Bucuresti, printr-un targ de carte pilot. La cererea editurilor a continuat timp de 3 ani cu o caravana nationala de carte, activa 10 luni pe an, care a poposit in centrele comerciale, pietele si parcurile din peste 40 orase, devenind cea mai ampla manifestare culturala.

Din 2014 avem o noua misiune: de a le oferi GRATUIT tinerilor din intreaga tara instrumentele necesare dezvoltarii personale si profesionale. Vrem sa-i ajutam sa isi descopere talentele, sa acumuleze experiente, sa cunoasca profesionisti si sa invete lucruri noi pentru a-si putea modela viitorul. Conferintele practice pentru tineri BookLand Evolution s-au adresat tuturor liceenilor din 23 orase care au avut ocazia de a intalni anul acesta 400 personalitati marcante.

In 2015, Bookland a organizat conferinte si pentru studenti. Peste 1 milion de tineri au asistat la conferintele desfasurate in intreaga tara, unde au fost determinati sa ia atitudine fata de propria viata. Pentru ca avem nevoie de ei ca viitorul nostru sa fie mai bun. Pentru ca in mainile tinerilor de azi, sta Romania de maine!

 

Website ► www.andreipitigoi.ro
Twitter ► @BuzaulSportiv
Pinterest ► pitigoi90
Instagram ► pitigoi90
YouTube ►Andrei Pitigoi
Linkedin ► andreipitigoi

Video Bookland

error: De ce eşti măgar?