Etapele procesului de vopsire in camp electrostatic pentru rezultate deosebite

0
6

Vopsirea este un domeniu de activitate foarte important in societatea in care traim pentru ca se pune foarte mult accent pe modul in care arata obiectele din jurul nostru. Pentru ca acestea sa aiba un aspect cat mai placut si cat mai atragator din punct de vedere estetic este necesar ca respectivele produse sa treaca printr-un proces de vopsirea foarte bine realizat. Tehnologia a avansat foarte mult in toate domeniile de activitate ceea ce inseamna ca procesul de vopsire a diverselor obiecte nu se mai realizeaza cu ajutorul pensulei ci cu ajutorul electrostaticii. Vopsirea in camp electrostatic este modalitatea profesionista prin care pot fi vopsite diverse obiecte. Acest tip de vopsire nu doar ca este profesionist ci ofera multe avantaje, cateva dintre acestea le voi prezenta in continuarea acestui articol.

Vrei un ca piesa pe care ai vopsit-o sa straluceasca? Opteaza pentru vopsirea in camp electrostatic

Vopsirea unei piese are dublu scop, si anume:

  1. Infrumuseteaza modul in care arata piesa. Cu totii cred ca suntem de acord ca o piesa vopsita arata mult mai placut din punct de vedere estetic decat o piesa care nu a trecut prin procesul de vopsire. Pentru ca efectul estetic sa aiba un impact mult mai patrunzator trebuie utilizata vopsirea in camp electrostatic. In timpul procesului de vopsire in camp electrostatic piesa vopsita capata o stralucire care nu poate fi egalata de catre nici o alta metoda de vopsire.
  2. Ofera o durata de utilizare indelungata. Acest aspect este foarte important in primul rand pentru consumatori. Acestia isi doresc sa achizitioneze obiecte pe care sa le poata utiliza o perioada cat mai lunga de timp. Pentru ca acest fapt sa poata fi realizat este necesar ca obiectele sa vopsite in camp electrostatic pentru ca aceasta metoda de vopsire ofera obiectelor vopsite o durata de utilizare mai mare. Cum este posibil asa ceva? Modalitatea in care se realizeaza vopsirea dar si echipamentele si utilajele utilizate in timpul procesului de vopsire in camp electrostatic este raspunsul la aceasta intrebare.

Avantaje vopsire in camp electrostatic

Trebuie sa vopsesti o suprafata insa nu stii ce metoda de vopsire sa alegi avand in vedere ofertele existente in acest moment pe piata de profil? Opteaza pentru procesul de vopsire in camp electrostatic pentru ca aceasta modalitate de vopsire ofera o serie de avantaje foarte importante, cum ar fi:

  • Ofera o rezistenta ridicata impotriva factorilor care afecteaza integritatea suprafetei vopsite. Avand in vedere ca in momentul de fata exista din ce in ce mai multi factori care atenteaza asupra modului in care arata stratul de vopsea aplicat pe o suprafata, rezistenta sporita oferita de catre vopsirea in camp eletrostatic este un avantaj care ar trebui sa incline balanta in cazul in care esti in cumpana in ceea ce priveste solutia potrivita pentru vopsirea unei suprafete.
  • Inlatura defectele de vopsire sau urmele inestetice care pot aparea dupa aplicarea stratului de vopsea. Atat defectele de vopsire cat si urmele inestetice apar datorita modului gresit in care a fost aplicata vopseaua. O astfel de situatie nu se poate intampla in cazul in care este utilizata vopsirea in camp electrostatic. Vopseaua aplicata cu ajutorul acestei metode de vopsire se lipeste foarte bine de catre suprafata de vopsire motiv pentru care totul arata impecabil din toate punctele de vedere.
  • Esti adeptul aplicarii efectelor speciale pe suprafetele vopsite? In cazul in care raspunsul este afirmativ este clar ca trebuie sa iti indrepti atentia catre vopsirea in camp electrostatic pentru ca acest tip de vopsire permite aplicarea efectelor speciale. De asemenea, acest tip de vopsire mai ofera un avantaj care nu trebuie ignorat si anume faptul ca exista o varietate mare de culori din care poti alege tipul de vopsea pe care il vrei aplicat pentru o anumita suprafata.
  • Intr-o perioada scurta de timp poate fi vopsita o suprafata mare.
  • Raportul pret – calitate este unul in favoarea clientului.

Pentru o vopsire realizata intr-un mod profesionist atentie la cele 3 etape

Avand in vedere ca procesul de vopsire in camp electrostatic este din ce in ce mai solicitat au aparut din ce in ce mai multe firme care ofera acest tip de serviciu. Evident, nu toate firmele care ofera serviciul de vopsire in camp electrostatic ofera acest serviciu intr-un mod profesionist motiv pentru care trebuie aleasa o firma care ofera un serviciu profesionist si care pune pe primul loc satisfacerea nevoilor clientului. Pentru a putea identifica o astfel de firma trebuie sa ceri cat mai multe informatii despre etapele procesului de vopsire in camp electrostatic. Acestea trebuie sa fie realizate intr-un mod cat mai profesionist pentru ca rezultatul final sa fie de necontestat. O vopsire in camp electrostatic realizata intr-un mod profesionist trebuie sa contina urmatoarele 3 etape:
  1. Pregatirea suprafetei care urmeaza sa fie vopsita. Aceasta etapa este foarte importanta pentru modul in care va arata rezultatul final motiv pentru care trebuie acordata o atentie deosebita modului in care se realizeaza aceasta pregatira. La finalul acestei etape suprafata care urmeaza sa fie vopsita trebuie sa fie curata din toate punctele de vedere.
  2. Aplicarea stratului de vopsea. In cadrul acestei etape trebuie utilizate echipamente si unelte profesioniste pentru a putea realiza o vopsire de calitate premium. Pistolul pentru vopsit este unul dintre cele mai importante accesorii care trebuie utilizat in timpul acestei etape.
  3. Intarirea stratului de vopsea aplicata pe suprafata. Ca si in cazul vopsirii clasice este necesar ca vopseaua aplicata sa fie lasata la uscat. In cazul vopsirii in camp electrostatic uscarea vopselei aplicata se realizeaza in cuptoare care degaja o tempertatura de sute de grade.

Concluzii

Pentru ca o suprafata sa fie vopsita intr-un mod elegant dar si sa ofere un grad ridicat de protectie impotriva factorilor perturbatori este necesar ca procesul de vopsire in camp electrostatic sa contina cele 3 etape de vopsire prezentate in randurile de mai sus. Aceste etape trebuie sa fie realizate ca la carte pentru ca produsul final sa fie impresionant din toate punctele de vedere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here