Senzori masura distanta – dispozitive foarte utile

0
10

Autenticitatea datelor reprezinta un aspect esential in multe situatii. Astfel, si atunci cand vine vorba de masuratori, este nevoie ca acestea sa se faca exact si cat mai eficient si rapid. Ei bine, nu neaparat, pentru ca dupa cum bine stim, „graba strica treaba”. Dar totusi, este posibil sa o facem intr-un timp mai scurt avand la dispozitie aparatura si solutiile necesare.

Exista multe situatii in care este nevoie sa stim o anumita distanta sau o anumita suprafata, mai precis, aria acesteia. De aceea, exista instrumente si aparate speciale cu ajutorul caror putem face asta mult mai usor fata de cum se faceau masuratorile in trecut. Astfel, distantele sunt acum mult mai exacte.

Cea mai simpla modalitatea de a masura o distanta este prin utilizarea de senzori masura distanta Aceste aparate inovatoare sunt perfecte pentru firmele de cadastru si cele care se ocupa cu realizarea de masuratori exacte in diverse situatii si imprejurari, precum in constructii mari.

Modul de functionare al unui astfel de aparat este destul de simplu. De regula sunt utilizate doua sau mai multe astfel de aparate, in functie de zona si de distanta, raza maxima a majoritatii fiind de 400 de metri. Asadar, unele dintre acestea utilizeaza tehnologia laser pentru a masura o anumita distanta, acest mijloc fiind foarte exact. Pe de alta parte, alte aparate utilizeaza tehnologia de pulsare LED. Prin aceasta metoda, becul LED puleaza iar in functie de numarul de pulsatii necesare pana la tinta, putem stabili si distanta parcursa.

Numele de baza al unui astfel de aparat ar fi cel de Telemetru, aparat de baza pentru masurarea distantei. De la un model la altul, eficienta cat si dotarile pot sa difere. Nu ma refer aici la faptul ca vor oferi valori diferite, pentru ca asta ar fi un lucru cu adevarat rau insa le vor oferi in perioade de timp mai scurte sau mai lungi. Totodata, aparatele moderne pot avea chiar si functia Bluetooth cu ajutorul careia valorile masurate si memorate pot fi transferate pe un alt dispozitiv.

In magazinul online al celor de la Senzo Data, o firma din Sibiu care se ocupa cu comercializarea de astfel de solutii precum si de echipamente de protectie si operare, avem la dispozitie diverse modele de aparate de masurare a distantei, de la producatori precum Baumer, un nume foarte cunoscut la nivel mondial. De la un model la altul, avem la dispozitie diverse optiuni de operare  astfel incat experienta de utilizare sa fie una cat mai simpla si mai comoda.

Imi amintesc ca si eu, si cand eram mic dar si in adolescenta, pana sa imi dau seama ce se intampla de fapt, vedeam uneori persoane care tineau in mana sau pe trepiede astfel de aparate, uneori indreptate unele spre altele si alteori intreptate fiecare intr-o anumita distanta, uneori in oras, alteori la mine la tara, alteori pe undeva pe camp. Si abia ceva mai tarziu am invatat despre asta de la o matusa care lucreaza in domeniu si mi-a putut explica ce se intampla de fapt si de ce este necesara o astfel de masuratoare, atenta si exacta.

Desi nu eram chiar atat de pasionat de asta m-am interesat in mare despre ce presupune, mai ales legal, procesul de masurare al unui teren si rolul unei firme de cadastru. Asadar, exista numeroase documente care trebuie intocmite, indiferent de suprafata masurata. De asemenea, daca sunt executate masuratori cu roul de a obtine ceva exact, si acest lucru este la fel de important, fiecare dintre cele doua aspecte putand avea urmari destul de grave, legale sau morale.

Senso Data este un magazin profesional asa ca fiecarui client ii este oferita consultanta gratuita in alegerea solutiilor si produselor potrivite nevoilor lor. Nu este o sarcina deloc usoara, existand multe aspecte pentru care cineva are nevoie de un anumit aparat sau o anumita piesa. Cu toate acestea, cei de la magazin fac tot posibilul pentru a gasi solutiile optime si totodata pe cele mai ieftine daca este posibil, fiecare proiect fiind pana la urma o investitie destul de mare asa ca fiecare reducere este binevenita. In acest sens, clientii sunt indemnati sa sa aboneze la newsletter-ul lor, avand parte astfel si de o reducere de 5% la urmatoarea comanda realizata. Facand asta, putem fi si la curent cu cele mai noi produse din magazin dar si cu cele mai noi oferte si reduceri de preturi.

Fiecare afacere are nevoie de cele mai bune tehnologii pentru a functiona la capacitate maxima. Daca detineti de exemplu o companie a carei aparaturi este ceva mai invechita dar vreti totusi sa modernizati pe ici pe colo, nu ezitati sa apelati la cei de la Senso Data. Ei va pot ajuta acolo unde este vorba despre senzori de proximitate, solutii de protectie sau aparate de masurat a distantei mai sus mentionate.

Aparatele disponibile pe site-ul lor sunt cu alimentare la priza, astfel ca va fi nevoie eventual si de un cablu ceva mai lung daca masuram undeva afara, intr-un spatiu deschis. Desigur, acesta nu reprezinta un mare impediment insa este bine sa cunoasteti toate aspectele astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna.

Printre celelalte servicii oferite de magazin se numara si transportul, care este unic, asa cum este precizat si pe site. In functie de fiecare comanda si fiecare client, acesta poate si adaptat si personalizat, unele aparate si piese fiind mai sensibile decat altele, avand nevoie de o manevrare mai atenta. Cu doar o vizita pe site puteti gasi si voi ceea ce aveti nevoie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here