Puterea sapunului si dezinfectantilor pentru maini in pandemie

0
17

In timp ce se iau masuri drastice in intreaga lume in pentru a preveni raspandirea virusului Covid-19, este important sa ne reamintim cu calm o regula importanta de igiena: sapunul este singurul care distruge complet coronavirusul.

Fie ca vorbim despre sapun lichid sau spuma, acest element nepretentios, vechi, ieftin si eficient, este singurul accesoriu care ne permite cu adevarat sa luptam impotriva raspandirii virusului.

Virusurile respiratorii – indiferent daca sunt noul coronavirus, gripa sau o raceala obisnuita – sunt, de asemenea, transmise pe scara larga prin mainile noastre. Dupa ce mana ta atinge o suprafata infectata si apoi iti atinge ochii, nasul sau gura, virusul intra in corpul tau. Acesta este motivul pentru care este esential sa ne spalam pe maini de mai multe ori pe zi, cu sapun profesional sau normal asa cum ne amintesc canalele media si oficialii din sanatate.

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor recomanda spalarea mainilor ca prioritate cu apa si sapun. Dar daca apa si sapunul nu sunt disponibile, folosirea unui dezinfectant maini care contine cel putin 60% alcool poate ajuta. Prin urmare, prioritatea este data in intregime sapunului. Gelul dezinfectant ramane eficient, dar trebuie rezervat pentru situatiile in care este imposibil sa ai acces la robinet si sapun.

Spre deosebire de gelurile dezinfectante care sunt mai scumpe si ale caror preturi au crescut din cauza pandemiei, apa este mai usor de gasit si mult mai eficienta, iar sapunul mult mai accesibil. Desi dezinfectantul este util in momentele in care nu ai unde sa te speli, sapunul este cel mai eficient. De fapt, indiferent de sapunul pe care il alegi, eficienta lui este maxima.

Adevarata putere a sapunului este ca nu doar indeparteaza virusul pe maini, ci anihileaza complet virusul, facandu-l inofensiv. Constructia sa chimica cu dubla natura distruge virusul in apa, il face solubil si il dezintegreaza complet. Sapunul este aproape ca un echipaj de demolare care pune la pamant o cladire si indeparteaza toate caramizile. Din nou, indiferent de sapun, atata timp cat ii acorzi putin timp, isi va face treaba. Se recomanda spalarea timp de 20 de secunde pentru a avea mainile curate 100%. De fapt, urmeaza instructiunile de mai jos pentru a te spala pe maini:

-Umezeste-ti mainile cu apa;

-Ia suficient sapun lichid pentru a acoperi mainile;

-Freaca mainile energic;

-Freaca palma mainii drepte pe spatele mainii stangi si palma mainii stangi pe spatele mainii drepte;

-Freaca palma mainii drepte pe spatele mainii stangi, impreunand degetele si invers;

-Aseaza partea din spate a degetelor in palma mainii opuse si freca-ti degetele inainte si inapoi de acea palma;

-Freaca bine degetul mare al fiecarei maini cu palma celeilalte maini;

-Freaca varful degetelor fiecarei maini;

-Clateste bine mainile cu apa si usuca-le cu un prosop de hartie de unica folosinta.

-Inchide robinetul cu prosopul, astfel incat mainile sa nu fie re-contaminate cu germeni de la robinet.

Aceasta este cea mai corecta, eficienta si potrivita modalitate de a te spala pe maini. Daca folosesti si sapunuri de calitate, precum cele de la sanito.ro, vei fi 100% in siguranta. Nu este nevoie decat de putina responsabilitate si atentie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here