Cum putem alege cosurile de gunoi pentru bucatarie

0
19

Cosul de gunoi este un accesoriu util in primul rand, deoarece este necesar ca toata lumea sa arunce deseurile produse zilnic. Astazi, pe piata, exista multe modele diferite de cosuri gunoi, pentru diverse necesitati. Alegerea cosului de gunoi pe care sa il folosim in bucatarie depinde de o serie de factori, cum ar fi spatiul disponibil, dar si de nevoia de diferentiere, avand in vedere ca in aproape toate municipalitatile gunoiul este dat deja impartit sau ar trebui impartit in functie de tipul de material care il compune.

Stilul cosului de gunoi

Printre diferitele produse de pe piata exista astazi cosuri de gunoi de orice tip imaginabil, inclusiv cele care pot fi introduse in dulapul de bucatarie sau cosurile de design. Mai mult, acestea sunt accesorii cu caracteristici precise. In primul rand, sunt suficient de mari pentru a stoca cel putin pentru o zi gunoiul, indiferent de tipul de gunoi. In plus, cosul de gunoi din bucatarie trebuie sa fie usor de curatat si sa fie realizat dintr-un material rezistent la impact si la utilizarea zilnica. Un produs bun are si capac, eventual cu o pedala, ceea ce il va face mult mai usor de utilizat. Stilul este adesea minimal si consta intr-un recipient cu sectiune patrata sau rotunda, cu capac, din plastic sau metal.

Cosuri colectare selectiva

Nu uitati de propunerile oferite de sanito.ro pentru a observa anumite cosuri de gunoi, impartite deja in trei sectiuni. Sanito are inclusiv eurocontainere si pubele. Revenind la cosurile pentru colectare selectiva, cele cu indicator verde sunt pentru sticla si metale, galbenul este pentru plastic si maro pentru deseuri organice. Acest tip de cos nu este intotdeauna plasat direct in bucatarie, avand in vedere dimensiunea si spatiul ocupat. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, cosul pentru colectare selectiva este plasat langa bucatarie, de exemplu pe balcon sau terasa, deoarece un procent bun din deseurile produse zilnic sunt sortate in aceasta camera.

Alegeti cosul potrivit

Ajungem la considerentele necesare atunci cand ne hotaram sa selectam un cos de gunoi. Primul se refera la spatiul disponibil. Daca trebuie sa introducem cosul in interiorul unui dulap, masuram cu atentie dimensiunile acestuia. In magazinele specializate precum sanito.ro exista cosuri de gunoi pentru mobila de bucatarie, atat individuale, cat si impartite pentru a permite o colectare selectiva usoara. In aceasta situatie, stilul cosului nu trebuie neaparat sa se potriveasca cu cel al mobilierului sau al mediului, deoarece va fi ascuns de cele mai multe ori. Mai important este, pe de alta parte, sa se ia in considerare practicitatea, atat pentru utilizarea zilnica, cat si pentru momentele de curatare si indepartare a sacilor de gunoi.

Cosurile de gunoi exterioare

In multe case exista un cos in bucatarie, asezat in afara dulapurilor. Cei care efectueaza constiincios colectarea selectiva a deseurilor, pentru a le pregati pentru reciclare, nu le pot plasa in acelasi cos cu cele menajere. Pentru asta, daca cantitatea de deseuri ce pot fi reciclate este destul de mare, ar fi indicat, in cazul in care detineti un spatiu exterior, sa optati pentru cosuri colectare selectiva exterioare, de dimensiuni considerabile. Astfel nu veti amesteca deseurile intre ele si colectarea selectiva se va face mult mai usor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here