De ce parintii comanda carti muzicale pentru copii, incepand de la 2 ani

0
26

Am putea spune ca un copil la varsta de 2 ani este in acea faza teribila pentru ca constientizarea tot mai mare despre el insusi si despre mediul inconjurator il incanta pe micut, dar il predispune si la capricii si provocari continue. Aceasta este o faza complet normala, care este legata de cucerirea identitatii si autonomiei cuiva si a dorintei de a invata si a se masura pe sine cu limitele sale. Si tocmai in aceasta perioada agitata si solicitanta, rolul cartilor este cat se poate de important. A citi cu voce tare unui copil in varsta de doi ani inseamna a oferi un moment de odihna si intimitate, de a impartasi clipe importante cu el, lucru care ajuta nu numai la intarirea legaturii parinte-copil, ci si la oferirea unor explicatii pentru ceea ce experimenteaza micutul nostru. In plus, la aceasta varsta sunt recomandate si cartile cu sunete sau muzicale pentru ca acestea ajuta la dezvoltarea limbajului si a recunoasterii elementelor din mediul inconjurator (animale, vehicule, etc.), dar si la introducerea micutului in lumea muzicii. Puteti comanda carti muzicale pentru copii.

Cum ar trebui sa fie cartile pentru copiii de 2 ani? In primul rand, trebuie sa le placa si sa fie in concordanta cu sentimentele lor. La varsta de 2 ani, copilul interactioneaza intr-un mod mai implicat fata de ceea ce i se ofera, exprimandu-se clar daca o carte ii place sau nu, si de multe ori cere sa i se reciteasca o pagina care l-a marcat sau l-a amuzat, sau chiar intreaga poveste. Cererea de a reciti aceeasi poveste inca o data este, de asemenea, complet normala. Cartile perfecte pentru cei mici sunt cele care au ca protagonist un copil in care cel mic se poate identifica pe sine si care, la fel ca el, face descoperiri si cuceriri in viata de zi cu zi, masurandu-se cu limite si dificultati. De asemenea, sunt indragite cartile care au ilustratii cu linii curate si culori foarte stralucitoare; au texte scurte si de impact; nu sunt prea lungi si complexe; permit interactiunea, cum ar fi cartile tactile sau cele care necesita interventia copilului; cele care au melodii si sunete.

Multi parinti se plang ca nu pot sa il faca pe cel mic sa asculte o poveste sau sa rasfoiasca o carte impreuna cu ei. Secretele pentru a le citi copiilor de 2 ani o carte sunt urmatoarele:

-trebuie sa realizati un moment de liniste si relaxare absoluta;

-alegeti intotdeauna cartea impreuna cu copilul;

-cititi cu voce tare, schimband tonul in functie de evenimentele si frazele prezente;

-imitati sunete si zgomote sau folositi cartile muzicale pentru a exemplifica anumite zgomote.

Este indicat, de asemenea, daca doriti ca micutul sa invete din timp o limba straina, sa il introduceti inca de pe acum in acest univers. Creierul sau este ca un burete si copilul va deveni bilingv mult mai usor. La librariepentrupici.ro cartile cu suntele sunt in limba romana si in limba engleza, si sunt extrem de utile pentru invatarea precoce. Iata si cateva exemple de carti interactive, cu sunete, povestiri si ilustratii, perfecte pentru micutul de 2 ani si chiar pentru copiii mai mari:

1. Cartea cu sunete de animale. Cartea este conceputa special pentru cei mici, pentru a se familiariza cu primele cuvinte in limba engleza, dar si pentru a descoperi cuvintele limbii romane. In carte sunt numeroase ilustratii, frumos realizate si cuvinte uzuale din limba engleza. Este suficient ca cel mic sa apese pe un buton pentru a asculta un sunet. Au la dispozitie sunetele pe care le fac animalele domestice, salbatice, din jungla, din savana si cele polare. Cartea este o incantare din toate punctele de vedere.

2.Carte cu sunete despre super fructe si legume. Cei mici trebuie sa invete multe lucruri, cum ar fi si faptul ca fructele si legumele sunt importante, sanatoase si trebuie consumate. Aratandu-le in cel mai amuzant mod cat de bune sunt, copiii vor deprinde acest obicei minunat si vor asocia intotdeauna fructele si legumele cu acesta carticica amuzanta. Denumirile sunt redate atat in limba romana, cat si in limba engleza.

3.Carte cu sunete despre spatiul cosmic. Fascinatia cosmosului este universala si se regaseste aproape la toate varstele. De fapt, fascinatia pentru cer este una din cele mai vechi ale civilizatiei umane. Inca din preistorie, omul si-a indreptat ochii catre cer si si-a imaginat ce este acolo. Acum, copiii au sansa de a invata despre cer, planete si intregul sistem solar, intr-un mod placut si amuzant. Sunetele ii vor ajuta sa invete corect denumiri si sa asocieze imaginile cu fiecare element celest.

4.Carte de povesti cu sunete, Volumul 1. Ce este mai frumos decat sa asociem povestile copilariei cu sunete specifice pentru a avea o imagine de ansamblu mai autentica? In cartea de povesti cu sunete, cei mici vor descoperi povesti amuzante, dar si educative, precum “Cei trei purcelusi”, “Degetica” si “Turtita”. Ilustratiile sunt deosebite, iar culorile vii vor capta atentia micilor poznasi. Cartile de povesti cu sunete sunt in 5 volume, cu povesti romanesti, dar si din literatura universala. Copiii vor avea astfel o selectie minunata de istorisirii perfecte pentru ei.

Acestea sunt cateva exemple de carti disponibile la librariepentrupici.ro. Aici veti gasi carti educative, amuzante si interactive pentru copii, nu numai pentru varsta de 2 ani, ci pana la 12 ani. Realizarea grafica este impecabila si titlurile sunt alese cu grija. Tot la aceasta librarie sunt disponibile si cateva jucarii pe care micutii le vor adora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here