Ce iti trebuie pentru a pune pe picioare o afacere tip catering

0
21

A lucra intr-un restaurant de tip catering fara echipamentul si accesoriile necesare poate fi un adevarat cosmar. Mai mult, atunci cand doresti sa incepi o astfel de afacere, va fi dificil sa faci o lista cu tot ceea ce iti trebuie, astfel incat sa nu uiti nimic. Trebuie sa fii extrem de organizat pentru a raspunde cu succes oricarui tip comanda, indiferent daca este o comanda mare sau masa de pranz pentru corporatisti. O multime de obiecte pot fi trecute cu vederea in graba, cum ar fi caserole, pahare unica folosinta, servetele – si da, chiar si cutitele si furculitele.

Daca incepi o afacere de tip catering, ar trebui sa iti faci o lista cu aparatura si consumabile catering. Include pe lista tot ce ai nevoie pentru a satisface atat actiuni complexe, cat si simple. S-ar putea sa mai ai cateva articole pe care sa le adaugi in functie de aspectele proprii ale afacerii sau de preferintele personale. Cel putin, vei avea nevoie de farfurii biodegradabile, daca vei dori sa ai o afacere de succes, care sa fie si eco. Vei servi si supa? Adauga bolurile pentru aceasta pe lista ta. Daca vei servi si cafea, vei avea nevoie nu numai de pahare, cat si de palete pe care sa le foloseasca clientii tai. Este intotdeauna o idee buna sa ai la indemana ustensile suplimentare, pentru ca nu stii cand cineva iti va cere ceva anume. Nu uita pliculetele de zahar, sare si piper, pentru ca acestea trebuie adaugate la comanda, indiferent daca clientul le cere sau nu. 

Echipament de bucatarie

Am vorbit numai de echipamentele in care asezi mancare. Insa nu uita de bucatarie care trebui sa fie complet echipata. De la cuptoare mari si performante, plite profesionale cu 6 arzatoare, frigidere si combine frigorifice, pana la racitoare pentru bauturi si masini de spalat vase. Da, este o investitie foarte mare, dar fiecare dintre aceste echipamente are rolul sau si nu te poti lipsi de niciunul. Nu iti permiti sa nu ai suficiente arzatoare pentru a face mai repede ciorba sau anumite tipuri de mancare, si nici suficient spatiu in frigider pentru a pastra alimentele perisabile.

Vesela

Pentru a pregati mâncarea ai nevoie de vesela. Si da, si aceasta trebuie sa fie de calitate. Ai nevoie de tigai, oale si cratiti, de diferite dimensiuni, in general destul de mari, pentru a gati cantitati mari de mancare. Alege vesela din inox, pentru ca are multiple calitati.

Articole suplimentare

Vei avea nevoie de o lista completa de articole suplimentare. Este vorba despre pungile de gunoi, folii de plastic, folie de aluminiu, prosoape de hartie si servetele, pungi de unica folosinta pentru a pune caserolele cu mancare si asa mai departe.

Fiecare produs dintre cele amintite mai sus, este vital si nu te poti lipsi de nimic. Trebuie sa alegi magazine specializate in comercializarea aparaturii, dar si a consumabilelor. Consumabilele de catering pot fi achizitionate de la magazinul online ktering.ro. Tot aici poti gasi inclusiv detergenti si alte substante pentru a curata aparatura si vasela de gatit, precum si pentru a igieniza bucataria si baia locatiei tale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here