Cum sa curatam covoarele

0
43

In ciuda numeroaselor produse de pardoseala rezidentiala disponibile acum – parchet laminat, bambus, vinil, lemn, piatra si pluta – covoarele raman extrem de populare. De fapt, industria covoarelor reprezinta un procent foarte mare din piata totala a pardoselilor.

Unul dintre motivele pentru care oamenii adora mochetele si covoarele – pe langa caldura si moliciunea sa – este ca necesita mai putina intretinere decat podelele cu suprafete dure. Aspirarea frecventa si o spalare ocazionala curata profunda sunt, de obicei, tot ceea ce este necesar pentru a pastra covoarele sa para noi si proaspete. Chiar si cei care detin restaurante, cladiri de birouri sau alte afaceri prefera in locatiile lor sa implementeze covoare profesionale. Acestea insa trebuie achizitionate de la magazine precum sanito.ro. Magazinele ofera clientilor orice tip de mocheta profesionala din domeniul HORECA. Insa, sunt disponibile si covorase dezinfectante pentru alte domenii precum cel industrial sau medical. 

Cat despre curatarea lor, in ciuda celor mai bune eforturi, mai devreme sau mai tarziu, covorul. va deveni victima deversarilor, stropilor, accidentelor si a oricarui lucru pe care il puteti avea pe talpa pantofilor. Pentru a afla cum se ocupa profesionistii de covoare aceste probleme, va sfatuim sa luati in considerare urmatoarele sfaturi:

1.Cand apare o pata sau se varsa ceva, trebuie sa nu incepeti imediat spalarea. Acest lucru nu va face decat sa adanceasca pata in covor. In schimb, indepartati usor petele cu o solutie de curatare si o carpa curata, un prosop de hartie sau un burete. Cheia este un blotting. Blottingul pune o presiune mica asupra petei, astfel incat sa o puteti  inmuia. Frecarea, in schimb, face ca particulele sa intre in fibre, ceea ce poate duce la descompunerea prematura a acestor fibre.

2.Poate ai auzit ca poti folosi apa minerala pentru a elimina petele de bere si vin de pe covoare, ceea ce este adevarat – daca o folositi corect. In primul rand, turnati apa minerala pe o carpa curata si curatati pata. Daca pata este mica, repetati cu mai multa apa minerala. Daca acest lucru nu functioneaza, amestecati un raport unu la unu de otet alb si apa si turnati-l intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati solutia pe zona patata, apoi asteptati 10 sau 15 minute pentru ca aceasta sa se inmoaie. Apoi, apasati cu un burete curat si uscat in jos pe zona saturata pentru a inmuia solutia de curatare si, de asemenea, pata diluata. Repetati acest proces, daca este necesar, pana cand intreaga pata a disparut. Dupa ce ati indepartat pata, clatiti locul cu apa curata si calda. Folositi mana pentru a peria suvitele covoarelor in directia lor naturala. In cele din urma, asezati mai multe prosoape de hartie alba peste zona si presati cu ceva greu, precum o carte de telefon. Prosoapele vor absorbi umezeala de pe covor, daca le lasati aproximativ o zi.

3.Cel mai bun demachiant pentru covoare pentru petele generale este – credeti sau nu – crema obisnuita de barbierit. Se va elimina aproape orice tip de pata. Aplicati crema de ras direct pe pat si lasati-o sa stea aproximativ 30 de minute. Odata ce crema de barbierit a fost setata, indepartati-o cu o carpa alba uscata. Finalizati prin pulverizarea zonei cu un amestec de 50/50 de otet alb si apa, apoi stergeti solutia cu o carpa.

4.Substantele grase sunt unele dintre cele mai dificil de indepartat de pe covoare, dar, din nou, secretul este sa folositi produsul si tehnica corespunzatoare: Asezati cateva picaturi de solutie de vase pentru indepartarea grasimii, intr-o cana cu apa calda. Amestecati usor solutia pentru a dizolva sapunul. Turnati solutia intr-o sticla cu pulverizare si inmuiati pata grasa. Apoi, stergeti cu o carpa alba sau prosoape de hartie. In functie de dimensiunea si varsta petei, poate fi necesar sa repetati acest tratament de mai multe ori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here