Izolatii din sticla pentru o casa mai sigura!

0
60

Una dintre cele mai importante investitii intr-o locuinta poate fi considerata izolatia. Aceasta poate fi de mai multe tipuri precum, izolatie de sticla, vata sau izolatie speciala fonica. Pe site-ul e-izolatii.ro, clientii pot sa gaseasca cele mai bune oferte pentru izolatie de sticla, deoarece produsele sunt importate de la cei mai buni producatori in domeniu.

Procesul de izolare termica a unei locuinte este caracterizat prin izolare exterioara si izolare interioara, aspect care includ atat peretii, cat si plafonul sau acoperisul.

Inainte de a incepe izolarea oricarei locuinte, trebuie sa tinem cont de anumite criterii pentru ca aceasta sa aiba un randament cat mai mare, si anume:

– punctul de roua;

-rezistenta termica;

-proprietatile ecologice;

-loc de folosinta;

-pret.

Izolarea termica nu mai este un moft, ci o necesitate, deoarece materialele folosite in constructia unui perete nu sunt suficiente pentru a oferi imobilului durabilitate si rezistenta. Astfel, izolarea termica vine precum o haina a casei, garantand astfel un confort termic ridicat si o factura mult mai scazuta cu energia utilizata pentru incalzire sau racire. Datorita acestei izolari termice, caldura nu iese atat de repede din casa in timpul sezonului rece si se pastreaza pentru o perioada indelungata, iar in sezonul calduros prin stratul izolator caldura nu patrunde in locuinta.

Izolarea termica este necesara deoarece peretii exteriori ai unei cladiri reprezinta cea mai intinsa suprafata dintre componentele invelisului exterior al acesteia, iar materialele conventionale de constructie a peretelui – beton, bca, caramida sau lemn – nu sunt suficiente pentru a garanta confortul termic necesar unui trai fara griji. In lipsa unei izolari termice vom pierde mare parte din cantitatea de caldura produsa pentru incalzirea interioara, lucru usor de observat in sezonul rece.

O izolare temeinica a peretilor va face mediul interior mai confortabil, iar facturile pentru energia utilizata pentru incalzire vor fi mai mici. Acest lucru este valabil atat pentru toamna-iarna (pentru incalzire), cat si pentru vara, cand utilizam aparate pentru racire sau aer conditionat.

Pentru a obtine rezultate cat mai bune inca de la inceput, in ceea ce priveste izolarea termica,  este bine sa ne informam inca din faza de proiect a casei daca materialele de constructie alese sunt cele mai potrivite din punct de vedere al transferului termic.

Astfel vom afla, de exemplu, ca o casa din caramida are un randament al transferului termic mai bun decat una construita din BCA. Alegand sa construim cu caramida, vom face economii inca din debut, acest material de constructie marind eficienta termica a cladirii. De asemenea, lemnul este un material care ne ajuta sa pastram caldura la interior, fiind intalnit mai ales in zonele montane.

Bariera termica a acestor materiale le permite sa reduca considerabil variatiile de temperatura dintre mediul exterior si cel interior. Astfel, se reuseste mentinerea in incapere a unei temperaturi constante indiferent de anotimp, proprietate ce reduce la minimum consumul de energie pentru incalzire sau racire. 

Izolarea exterioara a peretilor se face pentru a imbunatati inertia lor termica. In fizica, inertia termica a unui obiect se refera la proprietatea acestuia de a fi rezistent la schimbarile termice externe. Asta inseamna ca peretii cu o inertie termica ridicata acumuleaza mai greu caldura, dar o si elibereaza mai incet atunci cand ar trebui sa se raceasca. Cu alte cuvinte, peretii ar ramane vara relativ reci, iarna ar distribui caldura, iar noi ai consuma mult mai putin curent si gaz pentru acelasi nivel ridicat de confort termic.

Pentru a afla mai multe despre eficienta energetica a cladirii tale, poti cere eliberarea unui certificat energetic. Acesta poate fi intocmit doar de un auditor energetic autorizat, dand cladirii o nota de la A (insemnand o cladire foarte performanta din punct de vedere energetic) la G (pentru o cladire ineficienta energetic). Acest certificat este obligatoriu in cazul vanzarii unei constructii sau a unei locuinte, iar durata sa de valabilitate este de 10 ani.

Oricat de linistita ar fi zona in care locuiesti sau lucrezi, ar trebui sa fie complet izolata de civilizatie pentru a nu avea niciodata probleme cu zgomotul. Cei de la World Health Organization au determinat ca poluarea fonica prezinta un risc mare pentru sanatatea ta si poate cauza stres, tulburari ale somnului, hipertensiune, tinnitus si poate duce chiar la pierderea treptata a auzului. 

Daca poluarea fonica cu care te confrunti zilnic (traficul, zgomotul facut de santiere, zonele industriale, de avioane etc.) sunt greu de evitat, izolarea exterioara te poate ajuta sa impiedici o mare parte din aceste zgomote din a intra in locuinta ta. Un bun material il reprezinta rulourile exterioare din aluminiu, care pot scadea cu 10 decibeli zgomotul venit din afara si sunt si bune izolatoare termice. Geamurile termopan au si ele un rol important in izolatia fonica. La nivelul fundatiei, izolatia se face de cele mai multe ori in timpul efectiv al constructiei. Motivul principal pentru care este realizata tine de hidroizolatie, intrucat fundatia unei cladiri intra foarte usor in contact cu umezeala din pamant, crescand riscul de aparitie a igrasiei si a mucegaiului.

Avantajele izolatiei exterioare: 

-Este cea mai eficienta pentru izolatia termica, deoarece izoleaza peretele de temperatura exterioara, nu locuinta de temperatura peretelui;

-Este eficienta in hidroizolatie si izolatie fonica;

-Nu afecteaza cu nimic spatiul interior al locuintei – proprietarul nu este nevoit sa renoveze pe interior pentru a o aplica;

-Pot fi folosite mai multe tipuri de materiale.

Site-ul e-izolatii.ro ofera solutii practice si rapide pentru cei care doresc sa izoleze casa in mod corespunzator, fara sa investeasca sume enorme. Avand o vasta gama de produse la dispozitie, clientii pot comanda chiar si online, folosindu-se de link-ul sticla .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here