Motivele pentru care multi angajatori ar trebui sa foloseasca covoare profesionale anti oboseala

0
43

Confortul angajatilor nu este, din pacate, o prioritate pentru foarte multi angajatori. Unii nu vor, pur si simplu sa investeasca in bunastarea celor care lucreaza pentru ei, altii insa, ar dori sa o faca, dar nu stiu cum. Trebuie sa mentionam faptul ca foarte multi oameni, din industrii diferite, lucreaza cel putin 8 ore pe zi stand in picioare. Acesti oameni isi petrec intreaga zi lucratoare fara covoare profesionale anti-oboseala. Desi este un mediu mai activ decat acolo unde se munceste la birou si, desigur, are multe beneficii pentru sanatate, lucrul intr-un loc de munca care necesita sa se stea toata ziua in picioare poate provoca si o serie de probleme, inclusiv:

-In medie, muncitorii care stau toata ziua ard cu 20% mai multa energie decat cei care stau jos.

-Conform unor studii efectuate in Marea Britanie, in medie, 131 de milioane de zile sunt pierdute in fiecare an din cauza concediului medical. 24% din aceste concedii medicale au ca si cauza durerile de spate, durerii la picioare sau alte probleme muscolo-scheletice. Aceasta este cauza principala a absentei personalului. Acest procent este chiar mai mare decat alte maladii ce au ca simptome tuse, raceli, stres, anxietate si depresie. In plus, un alt studiu a aratat faptul ca concentratia unei persoane care experimenteaza dureri ale muschilor si oaselor din cauza statului in picioare scade in doar 50 de minute.

Unele locuri de munca sunt in mod natural mai active si vor necesita angajatii sa stea in picioare pentru perioade lungi de timp. In timp ce acest lucru poate fi inevitabil, angajatorii pot lua o serie de masuri pentru a proteja sanatatea si bunastarea angajatilor lor.

Dupa cum sugereaza si numele lor, aceste covorase interior profesionale anti-oboseala sunt concepute pentru a reduce oboseala cauzata de statul pe o suprafata dura pentru perioade lungi de timp. Acestea pot ajuta personalul sa se simta mai confortabil, precum si contribuie la cresterea concentrarii si a eficientei, oferind in acelasi timp siguranta suplimentara la locul de munca.

Covorasele profesionale anti-oboseala sunt potrivite pentru persoanele care lucreaza la un ghiseu, la receptie, la un bar, la un supermarket si, in general, in spatiile de lucru care necesita stat in picioare. Exista o serie de avantaje pentru a investi in mochete profesionale si alte tipuri de covoare anti-oboseala, dupa cum urmeaza:

-Productivitate crescuta

Corpurile noastre pur si simplu nu sunt proiectate sa stea in picioare timp indelungat, motiv pentru care angajatii care stau toata ziua sunt in general mult mai obositi decat altii. Covorasele anti-oboseala pot ajuta la imbunatatirea productivitatii personalului. Imbunatatesc concentratia, izoleaza podelele reci si reduc energia “cheltuita” de picioare, usurand tensiunea si sustinand muschii stresati.

-Ameliorarea durerii de spate

Covorasele anti-oboseala sunt formate din perne mici de aer care ajuta la stimularea contractiilor musculare ciclice. Acest lucru stimuleaza miscarea piciorului si a corpului, care promoveaza modificarile posturii si stimuleaza circulatia sangelui. De asemenea, incurajeaza schimbari naturale, frecvente si minore in pozitia picioarelor, care ajuta la prevenirea rigiditatii la nivelul articulatiilor. In plus, reduc durerile de cap, reducand tensiunea la nivelul gatului si umerilor.

Durerea de spate este o problema frecventa in randul angajatilor care stau toata ziua in picioare. Intr-adevar, covorasele profesionale anti-oboseala pot ajuta cu adevarat la prevenirea aparitiei acestor dureri si, astfel, pot asigura ameliorarea simptomelor existente, deoarece actioneaza reducand presiunea asupra coloanei vertebrale si reducand tensiunea asupra muschilor spatelui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here