Invata sa recunosti ce meserii ti se potrivesc!

0
232

Alegerea unei cariere pentru un adult tanar nu este tocmai o decizie usoara. In ziua de astazi exista foarte multe joburi pe piata muncii, iar o cariera fixa, pentru multi, nu reprezinta tocmai o alegere stabila. Un studiu realizat la nivel european arata ca majoritatea adultilor europeni, dupa ce a terminat o forma de invatamant in proportie de 70% a trebuit sa se reprofileze, pe cand doar 30% practica ceea ce au invatat la liceu sau la facultate. 

Acest studiu spune foarte multe si, de aceea, tot mai multe firme de recrutare isi incurajeaza potentialii candidati pentru joburi sa efectueze un test de aptitudini profesionale, inainte de a aplica la un job nou. Un astfel de test poate scoate la iveala talentul natural al unei persoane spre un anumit domeniu, dar este, de asemenea, si un test de personalitate.

Astfel de teste de inteligenta au fost folosite inca de la inceputul anilor 1930 in America in special pentru cei care doreau sa intre in domeniul militar. Aceste teste se concentreaza asupra unor intrebari care scot la iveala aspecte ale personalitatii, dar si in ce domenii ar fi foarte competenti potentialii angajati. 

Un test de cariera poate fi calea cea mai simpla pentru o persoana tanara care doreste sa se orienteze spre primul job, insa ramane o unealta foarte buna, chiar si pentru persoanele trecute de 40 de ani care doresc sa se reprofileze inainte de a iesi la pensie.

Testele de personalitate au fost folosite pentru a determina caracterul adecvat al profilului candidatului pentru un post si pentru a identifica adevarate talente. Un interviu tipic, care nu dureaza mai mult de o ora, nu poate oferi recrutorului o idee suficienta a personalitatii candidatului. Cu toate acestea, evaluarile comportamentale folosind testele de personalitate va permit sa aprofundati si sa descoperiti punctele forte, punctele slabe si predilectiile unui candidat care solicita pozitia. Conform raportului pietei muncii, mai mult de 60% dintre angajatori folosesc teste de personalitate si comportament pentru a selecta candidatii calificati pentru respectivul loc de munca.

Invata si tu ce meserie ti se potrieste cu testele online Eurocor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here