Dentaline Clinic vine in ajutorul nostru si ne spune cand avem nevoie de un implant dentar

0
49

Datorita evolutiei si revolutiilor in stomatologia moderna, implantul dentar reprezinta, fara doar si poate, cea mai estetica, sanatoasa si functionala solutie de inlocuire a dintilor lipsa. Fara indoiala, tratamentul cu implant dentar are impact asupra calitatii vietii pacientilor care aleg aceasta solutie de reconstructie dentara.

Implanturile dentare sunt concepute pentru a prelua functia radacinii dintelui, oferind o fundatie solida, biocompatibila cu osul si tesuturile, pentru noul dinte care va arata, se va simti, se va igieniza si va functiona ca un dinte natural. Asadar, specialistii Dentaline Clinic dau verdictul: implantul dentar are loc in momentul in care intervine, din varii motive, pierderea dintilor naturali. Aflati mai multe despre acest subiect accesand urmatorul link: https://dentaline-clinic.ro/implant-dentar.
Implantologia este o ramura a stomatologiei ce rezolva problemele de edentatie (lipsa dintilor) cu ajutorul implanturilor dentare.

Mai pe scurt si pe intelesul tuturor, implantul dentar este un surub din titan, care se va insera in os, in locul dintilor lipsa. Dupa 4 spre 6 luni se descopera implantul, se insera bontul protetic si se realizeaza lucrarea dentara. Implantul dentar este o piesa realizata din titan sau zirconiu, avand cel mai frecvent forma de surub, care se inserează la nivelul osului maxilar sau mandibular, pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Principalul avantaj al utilizarii implantului dentar este ca dintii vecini spatiului edentat vor ramane intacti, iar din punct de vedere al mentinerii igienei bucale, este mult mai usor de intretinut un implant dentar comparativ cu o punte dentara.

Care sunt etapele de executie ale unui implant dentar?

-Prima etapa: este reprezentata de insertia implantului dentar, iar acest lucru include operatia propriu – zisa si urmatoarele piese: implantul dentar, surubul de acoperire, surubul de vindecare si bontul protetic;
-A doua etapa: dupa 3 luni in cazul mandibulei si dupa 6 luni la maxilar, de la insertie, are loc deschiderea implantului dentar, iar acest lucru presupune montarea capelor de vindecare sau a gingivaformelor;
-Etapa finala: aceasta are loc dupa 1 – 2 saptamani de la montarea capelor de vindecare, atunci cand incep si etapele protetice pentru realizarea coroanelor dentare, ale caror costuri variaza, in functie de tipul de coroana dentara aleasa.

De asemenea, Dentaline Clinic ne sfatuieste urmatoarele:
Prin asigurarea unor conditii optime de igiena orala si respectarea controalelor periodice recomandate de catre medicul specializat in Implantologie Dentara, implantul dentar poate rezista intre 8 ani si chiar pe viata, in functie de tipul implantului si de producatorul ales.

De altfel, prin aparitii de noi tehnologii digitale care asista medicul in realizarea procedurii de implantare, pacientul are garantia unei vindecari mai rapide si fara traume, are o experienta lipsita de teama si durere in timpul interventiei si vede rezultatele estetice imediat. Asadar, frica de medicul stomatolog sau dentist nu mai este justificata, deoarece durerea tine de trecut!

Anestezia inlatura orice durere sau jena, iar pacientul poate coopera cu medicul, in timpul interventiei chirurgicale, astfel starea postoperatorie este similara celei de dupa extractia dentara. Dentaline Clinic ofera conditii sterile absolute, profesionalism, competenta si minutiozitate. Aceste conditii indeplinite asigura reusita!

Componentele unui implant dentar:

– corpul implantului;
– capa de vindecare;
– bontul protetic;
– bontul de vindecare;
– cheia de transfer;
– implantul analog sau copia implantului;
– surubul de fixare.

Nu exista un asa numit cadidat ideal pentru implant dentar. Orice persoana care a pierdut unul sau mai mult dinti din varii motive, poate beneficia de acest tratament, atat timp cat nu exista conditii locale sau probleme de sanatate generala ce contraindica, in mod absolut, interventia de implantologie. In ceea ce priveste varsta, ca si in cazul altor tratamente dentare, se pot insera implanturi la persoane aflate la orice varsta din momentul cand s-a incheiat cresterea.

Limitele sunt impuse de copii sau adolescenti la care nu s-a definitivat procesul de crestere scheletica si persoane foarte varstnice (care au peste 90 ani) la care vindecarea este foarte precara.Asadar, daca aveti probleme legate de dantura, indiferent de natura acesotra, nu ezitati sa apelati la specialistii Dentaline Clinic, care sunt gata sa va sara in ajutor, oferindu-va cele mai profesionale servicii la preturi avantajoase, astfel incat sa puteti sa zambiti cu incredere oricand si oriunde.

De asemenea, specialistii Dentaline nu sunt doar foarte buni in ceea ce fac, da va intampina si intr-o maniera extrem de calma si prietenoasa, astfel incat sa va fie drag sa le treceti pragul. Ei sunt prietenii si aliatii vostri si al zambetului vostru si va ajuta sa va bucurati de viata mai mult, deoarece nu veti mai avea motive sa va retineti zambetul, din moment ce mereu veti afisa o dantura impesabila, curata si placuta din punct de vedere estetic, care sigur va atrage toate privirile admirative ale celor din jur.

Astazi, este mai usor ca niciodata sa va bucurati de un zambet perfect, cu ajutorul specialistilor Dentaline Clinic, care au o vasta experienta in acest domeniu, in aceasta meserie pe care o practica cu pasiune si dedicare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here