Cum sa-ti alegi un covor ca un adevarat profesionist

0
68

Desi suntem obisnuiti, in mare, sa alegem toate elementele casei sau cele pentru birou dupa designul lor si dupa pret, practica ne arata ca nu am facut intotdeauna cea mai inspirata selectie alegand in acest mod. Atunci cand esti in cautarea unui covor adecvat, care sa-ti poata oferi absolut totul in materie de avantaje si sa nu reprezinte o singura bucata simpla de material ca oricare alta, trebuie sa tinem cont de o serie de elemente specializate care l definesc si care sa ne ajute sa le diferentiem cu usurinta. Nu vei obtine eficacitate maxima daca vei opta pentru o mocheta obisnuita, la fel cum aceasta alegere poate influenta negativ atunci cand alegi sa pozitionezi covorase interior in zona de exterior.

Nu exista o reteta complicata care sa te ajute sa stabilesti care sunt elementele cele mai importante de care sa tii cont in alegerea covorului si/sau a mochetei potrivite, ci doar oameni slab informati. Insa, prin intermediul acestui material vei afla totul despre alegerea covoarelor, despre lucrurile prin care ele se diferentiaza atat ca structura, utilitate, cat si ca pret. Ulterior poti aplica aceste informatii pentru a-ti dota corespunzator casa, curtea, biroul sau cladirile de lucru, pentru a te bucura de utilitatea lor reala, la potential maxim.

1. Covoarele de interior sunt strict pentru interior

Aceste covorase interior sunt realizate strict pentru incaperi inchise precum locuinte sau cladiri de birouri, accolo unde traficul este unul mediu si unde factorii externi pot influenta mai putin rezistenta acestuia si aspectul. Covorasele de interior sunt realizate dintr-un material solid si gros, deseori sunt alcatuite si din mai multe straturi si/sau materiale pretioase, astfel incat ele sa mentina atat confortul termic, cat si sa previna deraparea acestora. Cele mai multe si cele mai periculoase accidente au loc fix in astfel de incaperi, motiv pentru care prezenta unui astfel de covor este extrem de importanta.

2. Covoarele de exterior

Pentru ca mediul extern poate expune textilele unei presiuni duble, ar trebui sa te orientezi catre covoare exterior pentru a preveni alunecarea in conditiile extreme de vreme sau atunci cand iti pavezi curtea cu materiale alunecoase de constructii. In acelasi timp, aceste covoare de exterior au un potential ridicat in ceea ce priveste acumularea de lichide, cat si de formare a unui strat de depuneri (exemplu gheata).

3. Covoare speciale in cladiri si industrie

Acolo unde se lucreaza cu diferite materiale ce pot afecta tesaturile, cat si in spatiile cu trafic intens, cele mai recomandate sunt aceste covorase HORECA. Ele sunt mult mai reistente, sunt antiderapante, se scamoseaza greu si sunt mai usor de intretinut. In astfel de locatii prezenta unor covoare profesionale iti poate usura munca vizibil, acestea fiind sigure atat pentru clienti, cat si pentru angajati.

4. Pentru animale exista covoare specializate

Animalele de interior au un organism mult mai sensibil fata de cele care traiesc predominant in aer liber. Astfel, sansele ca acestea sa se imbolnaveasca sunt mult mai ridicate. Amplaseaza-ti la intrarea in locuinta astfel de covorase dezinfectante care te vor ajuta sa-ti cureti papucii inainte de patrunderea in incapere si care vor anihila bacteriile si virusii din exterior, prevenind astfel imbolnavirea animalului de companie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here