Colectarea selectiva si reciclarea: gesturi importante pentru mediu

0
46

De ce este esential sa va reciclati deseurile? Sortarea selectiva face parte din viata noastra de zi cu zi. Dar stii ca aceasta sortare poate duce si la economii foarte importante? Tot mai multe municipalitati au implementat sortarea selectiva in orase. Daca acest lucru poate parea restrictiv, trebuie sa intelegeti de ce este atat de important sa va reciclati deseurile. Exista multe motive. Vi le prezentam pe cele mai importante:

1. Respectati mediul

Colectarea selectiva a deseurilor ajuta la conservarea mediului. Reciclarea cartonului si hartiei salveaza mii de copaci de la taiere in fiecare an. Reciclarea sticlei economiseste nisip. Reciclarea plasticului reduce consumul de petrol. Reciclarea aluminiului reduce extractia bauxitei, o roca bogata in alumina Al2O3 si oxizi de fier. 

2. Economisiti energie

De asemenea, trebuie inteles ca un produs din carton consuma mai multa energie in timpul fabricarii sale decat atunci cand este reciclat. Prin urmare, sortarea selectiva economiseste energie si apa. O tona de carton reciclat economiseste echivalentul a 1 an de consum de energie pentru un cetatean si 6 luni de consum de apa. O tona de sticla reciclata economiseste echivalentul a 2 luni de consum de energie si a 8 zile de consum de apa pentru un cetatean. O tona de aluminiu reciclat evita echivalentul a 1 an de consum de energie si a 5 luni a consumului de apa. In cele din urma, o tona de otel reciclat economiseste echivalentul a 9 luni de consum de energie si 6 luni a consumului de apa.

3. Reduceti gazele cu efect de sera

Fabricarea ambalajelor consuma mai multa energie decat reciclarea, dar emite si mai multe gaze cu efect de sera, ceea ce duce la incalzirea globala. Ne dam seama ca aceste mici gesturi inofensive de zi cu zi, care constau, de exemplu, in aruncarea unei sticle in cosul de sticla, pot lupta eficient impotriva incalzirii globale. Reciclarea unei tone de hartie sau carton, de exemplu, inseamna evitarea unei calatorii cu o masina pe o distanta de 270 km. Reciclarea unei tone de plastic economiseste o calatorie de 15 300 km. In ceea ce priveste reciclarea unei tone de sticla, inseamna sa evitati o calatorie cu masina de 3.700 km. Sortarea a 30.000 de tone de material inseamna evitarea a aproape 140 de milioane de kilometri de calatorie cu masina!

Sortarea insa trebuie facuta cu ajutorul unor cosuri colectare selectiva. Magazinul online cosuri-europubele.ro, cu o experienta de peste 13 ani, va pune la dispozitie cosuri de mici sau mari dimensiuni, pentru diverse domenii de activitate. Pe site veti agsi orice, de la cosuri inox , elegante si usor de utilizat, si pana la containere din plastic. De exemplu, pentru a implementa soratea inclusiv in corporatii si cladiri de birouri, puteti achizitiona cosuri metalice sau din plastic pentru separarea deseurilor. Acestea pot avea un aspect elegant, ce poate fi usor incorporat in orice cladire eleganta.

Sortarea are un impact pozitiv asupra economiei locale. Cand stiti ca aproape 40% din ceea ce aruncam este reciclabil, intelegem mai bine economiile pe care le-am putea face daca am fi putin mai scrupulosi! Doar 5% din deseurile noastre ar trebui sa ajunga in depozitul de deseuri, ceea ce nu este realizat in prezent. Pentru deseurile dvs. luati in considerare sortarea. Este un  gest important pentru mediu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here