Dezavantajele utilizarii anvelopelor de iarnă pe timp de vara

0
67

Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc termic, proiectat special pentru a-și menține elasticitatea atunci când mercurul scade, oferindu-le calități superioare de aderență la drum în condiții de vreme rece. Acest cauciuc, cu toate acestea, se dilata mult mai repede, atunci când temperatura crește. Dacă decideți să vă păstrați anvelopele de iarnă pe parcursul întregului an, indicatorii de uzură care arată că este timpul să cumpărați anvelope noi vor apărea mai repede, în general, după mai puțin de 10.000 de kilometri.

Puteți salva bani prin faptul că nu montati anvelopele de vară sau anvelopele auto all-season pe autovehiculul dvs., dar în curând va trebui să cheltuiți pe anvelope noi de iarnă. Achiziționarea de anvelope de iarnă: câteva puncte de referință

Anvelope de iarnă în timpul verii: un consum mai mare de carburant?

Anvelopele de iarnă oferă o rezistență sporită la trafic, ceea ce nu numai că le face mai zgomotoase în timp ce conduceti, dar influențează consumul de combustibil.

Așadar, păstrarea lor pe tot parcursul anului este mult mai puțin economică decât pare. Dacă doriți să salvați câțiva bani, este mai bine să faceți schimbările anuale ale anvelopei.

Schimbarea pneurilor de vară: este o problemă de siguranță

Expunerea cauciucului unor anvelope de iarnă la căldură mărește riscul unei explozii, ceea ce poate cauza șoferului pierderea controlului asupra autovehiculului. Riscurile de acvaplanare cresc, de asemenea, deoarece treptele anvelopei de iarnă nu scot apă la fel de eficient ca cele ale anvelopelor de vară sau de anotimp.

Anvelopele de iarna utilizate pe timp de vara, la temperaturi ridicate, sunt uzate rapid, datorita compozitiei mai moale. Aderenta anvelopelor de iarna utilizate pe timp de vara este de asemenea scazuta.

In concluzie, utilizarea anvelopelor de iarna pe timp de vara nu este deloc o solutie economica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here