Alegerea imprimantei potrivite

0
74

Când căutați cele mai bune imprimante pentru afaceri mici, trebuie să cântăriți ceea ce este cel mai important pentru afacerea dvs. Costul, eficiența și longevitatea sunt toate considerente și este adesea dificil să găsiți o imprimantă care să facă totul cu un buget economic. Asigurați-vă că știți exact de ce aveți nevoie, astfel încât să nu plătiți pentru caracteristici inutile.

În timp ce unii cred că imprimantele cu jet de cerneală sunt numai pentru uz personal, iar companiile ar trebui să utilizeze întotdeauna imprimante laser, o imprimanta cu jet de cerneală va fi suficient pentru multe întreprinderi foarte mici, insa cu compromisuri mult prea mari in raport cu imprimantele laser.

Pentru a determina care dintre acestea este mai probabil să se potrivească nevoilor dvs., trebuie mai întâi să înțelegeți diferența dintre cele două tehnologii.

Diferența cea mai evidentă dintre imprimantele cu laser și cu jet de cerneală este modul în care acestea tipăresc – imprimantele cu jet de cerneală folosesc cerneală, în timp ce imprimantele laser folosesc toner.

Cerneala din imprimante funcționează exact ca cerneala într-un stilou, ceea ce înseamnă că acestea necesită timp să se usuce, pot să se estompeze pe hârtie de calitate scăzută. De asemenea, cerneala din cartul se poate usca in conditiile neutilizarii pentru o perioada mai mare de timp. Tonerul, prin contrast, este imprimat in hartie cu ajutorul laser-ului, neavand dezavantajele intalnite in cazul jetului de cerneala.

Cu toate acestea, imprimantele laser color sunt uneori mai mari și mai voluminoase decât imprimantele cu jet de cerneală, au un cost initial mai mare, insa care se amortizeaza in timp.

Ar trebui să cumpăr o imprimantă cu jet de cerneală sau o imprimantă cu laser?

Prima întrebare pe care trebuie să o adresati atunci când luați această decizie este cât de mult veți tipări. Dacă este probabil să fie mai mult de câteva pagini pe zi, atunci este posibil să merită să investești într-o imprimantă laser. Sunt mult mai rapide decât imprimantele cu jet de cerneală și au mult mai multe coli de hârtie..

Dacă este important să tipăriți imagini color de înaltă calitate, vă recomandăm să luați în considerare o imprimanta performanta cu jet de cerneală. Sunt mult mai perormante la imprimarea de imagini decât imprimantele laser, dar si aici, caracteristicile variaza de la un model la altul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here