Gelurile UV sunt mai bune decât acrilul?

0
62

Indiferent cât de mult vă spune cineva că gelurile UV sunt mult mai bune decât acrilul, nu este adevărat. „Ambele procese implică chimicale și procese complexe pentru a se fixa de unghiile naturale”, spune Lauren, o tehniciana de unghii. „În afară de respirația din toxine, pielea și unghiile noastre absorb ceea ce le punem pe ele”.

Potrivit lui Lauren, acrilul poate provoca mai multe leziuni patului unghiilor, ducând la riscuri de infecție, pete albe și unghii rigide. Dar gelurile nu sunt mai bune. Stabilirea lor în lampa UV SNB Mini deschide pielea până la riscurile care decurg din această expunere, iar înmuierea lor în substanțe chimice dure poate deteriora unghiile și cuticulele.

Spațiile albe indică deficitul de vitamină

Poate că unul dintre cele mai frecvente mituri de unghii pe care le-am auzit este că petele albe pe unghii sunt semne de deficit de calciu. De cele mai multe ori, mărcile albe sunt de fapt rezultatul traumelor unghiilor. „Văd o mulțime de femei care au pete albe cauzate de un gel sau de manichiură acrilică, sau procesul de îndepărtare a acestora, iar unghiile lor au fost distruse. Ridicarea, pilirea, folosirea necorespunzătoare a uneltelor unghiilor sau orice alt prejudiciu cauzat de unghii provoacă aceste pete albe „, adaugă Lauren. Pentru a evita astfel de urme, aveți grijă deosebită cu unghiile, mai ales după o manichiură aspră.

Unghiile trebuie sa „respire”

 Am auzit această frază repetată de atâtea ori. În timp ce o pauză între îmbunătățiri nu este niciodată o idee proastă, unghiile tale nu trebuie să „respire” oxigenul. „Unghiile obțin nutrienți din fluxul sanguin și nu aerul real”, spune Lauren. Totuși, puteți să le acordați timp pentru a crește și rehidrata dacă doriți să remediați daunele cauzate de unghiile artificiale.

Consumul de gelatina intareste unghiile

Unghiile sunt realizate din keratina de proteine, ceea ce explică concepția greșită că mâncarea gelatinei, un alt tip de proteină, le va întări. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică care să susțină această afirmație. Același lucru este valabil și pentru aplicarea gelatinei topice la unghii. Pentru a îmbunătăți unghiile slabe, Lauren sugerează să luați o pauză de la substanțele chimice și îmbunătățiri dure pentru ele și să consumați în schimb niște biotină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here