Scaunul potrivit te va ajuta sa lucrezi mai usor!

0
98

S-a ajuns sa se faca un studiu si despre scaunele de birou, deoarece un sondaj la nivel European a ridicat unele semne de intrebare la sesizarile mai multor angajati care lucreaza la birou. Multi dintre acestia sustin ca 50% din stresul provocat de serviciu este cauzat de postura incomoda si de durerile de spate. Acestea, la randul lor, sunt cauzate de scaunele de proasta calitate. Astfel, multi angajatori au luat decizii importante cu privire la mobilarea birourilor. In Romania, avem magazinul scaune-online.ro care vinde o gama vasta de scaune birou, scaune living, scaune bucatarie si multe altele. Gama de scaune ofera clientilor produse de foarte buna calitate, la preturi convenabile!

Caracteristici de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un scaun de birou

Inaltimea trebuie sa fie ajustabila. Acesta este un criteriu principal dupa care ar fi bine sa alegem scaunele de birou. In caz contrar, poate aparea tendinta de a sta cocosati peste monitor sau de a tine gatul intr-o pozitie incomoda, ceea ce duce, in timp, la dureri. Cum verificam daca inaltimea scaunului este potrivita? Stati cu picioarele pe podea astfel incat genunchii sa formeze un unghi de 90 de grade, aflandu-se la acelasi nivel cu soldurile. Distanta recomandata dintre ochi si monitor este de cel putin 30 de centimetri.

Spatarul trebuie sa aiba reglare independenta. Acest aspect aduce un plus de confort. Unghiul de inclinatie al spatarului poate fi modificat, putandu-se adapta in functie de necesitatile si preferintele persoanei care il foloseste. In plus, spatarul ar trebui sa fie destul de inalt pentru a sprijini umerii si gatul.

Suporturi reglabile pentru brate. Aceste suporturi permit coatelor sa se odihneasca pe ele, formand un unghi de 90 de grade.  Baza scaunului sa fie realizata dintr-un material solid. Un material solid asigura stabilitate si sustine corpul in siguranta. Mai mult, o baza metalica din otel ofera rezistenta si durabilitate in timp.

Sezutul trebuie sa fie reglabil pe adancime. Acest lucru este posibil daca scaunul este dotat cu mecanism de translatie. Este un reglaj foarte important pentru o pozitie corecta la birou.

Sezutul trebuie sa fie reglabil pe inaltime. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unui piston cu gaz.

Scaunul trebuie sa fie dotat cu roti. Acest lucru va permite sa va deplasati usor prin birou, fara sa va ridicati de fiecare data cand aveti nevoie de un obiect. Rotile trebuie sa fie adaptate suprafetei pe care scaunul va fi folosit – parchet, mocheta etc. 

Scaunul trebuie sa aiba suprafata din material moale, comod. Trebuie evitate scaunele cu suprafete rigide, intrucat acestea, dupa mai multe ore de utilizare, duc la disconfort si dureri. Materialele recomandate ar fi textilele sau pielea, iar pentru a evita transpiratia se pot alege spatarele din plasa. Mai mult, scaunele cu perne sau burete asigura un extra confort si relaxeaza muschii.

Scaunul trebuie sa fie rotativ. Orice scaun de birou trebuie sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge cu usurinta in orice zona a biroului.

Tetiera trebuie sa fie ajustabila pe inaltime. Daca scaunul ergonomic este dotat cu tetiera, aceasta trebuie sa fie reglabila macar pe inaltime. 

Magazinul scaune-online.ro poate sa iti ofere scaunul pe care l-ai cautat intotdeauna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here