Covorul, mai mult decat un material textil!

0
113

Covoarele au fost prezente in locuintele oamenilor inca de cand acestia au inventat materialele textile, iar fabricarea covoarelor a fost o indeletnicire pe care femeile o practicau in trecut. Acum totul fiind modernizat, aceasta arta s-a cam pierdut insa nu trebuie sa disperam, deoarece inca putem cumpara covorase interior de la site-ul Sanito.ro! 

Acest magazin online ofera o gama vasta de covorase profesionale, fie ca sunt pentru casa sau pentru afacerea ta. In functie de nevoile clientului, magazinul ofera: 

-covoare birou;

covorase interior;

– mocheta profesionale;

-covorase dezinfectante;

-covorase HORECA. 

Covorul potrivit este un accesoriu care poate intregi foarte frumos aspectul camerei in care este amplasat. In functie de gusturile tale, iti poti amenaja locuinta in nenumarate feluri, dar daca stii cateva trucuri de design, camerele vor arata cu atat mai elegant si mai bine proportionate. Pe langa mobila pe care ai ales-o sau pe care o doresti, cateva aspecte in privinta covorului sunt de retinut:

Din punct de vedere estetic, cu ajutorul unui covor, camera ta va fi imbracata intr-o textura noua care contrasteaza cu peretii si mobila. In plus, prin acest accesoriu vei reusi sa accentuezi anumite zone ale camerei si sa creezi puncte de interes. 

Poti aborda problema amenajarii unei camere si invers: alege mai intai covorul si apoi mobila. Asa iti vei forma o viziune mai clara asupra modului in care vrei sa arate camera si alegerea mobilei iti va veni mai usor.

Covorul are desigur si rolul de a termoizola podeaua unei camere. Gandeste-te cat de placut este sa pasesti pe un covor moale, dimineata cand intri in baie, decat sa pui piciorul direct pe gresia rece. Astfel se creeaza un echilibru intre functie si forma.

O prima regula este aceea ca o mocheta profesionale nu trebuie sa acopere intreaga podea, astfel se va crea iluzia de camera inghesuita, mai ales daca acesta se indoaie la colturi. Covorul trebuie sa fie vazut in intregime, dimensiunea lui ideala fiind de cel mult 50% din suprafata. Asa ca ia in considerare marimea camerei in care vrei sa il amplasezi si asigura-te ca exista o distanta egala intre covor si pereti.

O alta regula este aceea de a aseza covorul astfel incat picioarele din fata ale mobilei tale sa se afle pe el, iar partea din spate pe podea. Aceasta este o exceptie pentru camera de dining unde covorul trebuie sa fie asezat in zona de sub masa, iar picioarele scaunelor sa se afle toate pe covor.

Poti folosi doua covoare mai mici in aceeasi camera, daca vrei sa delimitezi zone care au functii diferite. Nu trebuie sa aiba acelasi model, ba din contra. Poti alege aceeasi culoare, insa designul diferit va accentua si zonele pe care vrei sa le scoti in evidenta.

Modelul covorului trebuie sa se potriveasca cu stilul camerei. Nu poti pune un covor pastelat intr-o camera formala, contrastul este tipator, iar aspectul final nu este placut. Ia deci in considerare ambientul camerei si gandeste-te daca vrei ca parchetul tau sa iasa in evidenta. In functie de camera, tine cont de stilul mobilei, de forma canapelei sau a fotoliilor, de forma mesei sau a scaunelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here