De ce este important sa achizitionezi toner imprimante original

0
139

Daca te intrebi cum am facut cunostinta prima data cu o imprimanta, raspunsul e foarte simplu si clasic. Initial, ca toata lumea de altfel, contactul cu prima imprimanta a fost prin intermediul unui centru de copiere pe care il frecventam des. Imprimam fel si fel de documente, de la documente personale, pana la fotografii, proiecte, etc. Cu timpul am sesizat ca se duc foarte multi bani pe imprimarea documentelor ce a devenit practic indispensabila. Nu cred sa fi existat sau sa existe persoana in lumea asta sa nu aiba nevoie macar de cateva copii, pagini sau afise. La aceasta nevoie apararent primara se adauga si timpul, de la cel necesar pana la deplasarea intr-un centru care sa aiba tarife accesibile, pana la statul la cozile interminabile chiar si treizeci de minute. Unde mai pui ca unele centre nu printeaza corespunzator, fie nu folosesc toner imprimante original iar calitatea copiei/a fotografiei este foarte proasta si la un pret destul de ridicat.
Pana intr-o buna zi cand am cazut pe ganduri si, reflectand la acest lucru, m-am intrebat daca nu cumva ar fi mai avantajos sa-mi achizitionez o imprimanta in loc sa merg zilnic sau aproape zilnic la un centru de copiere.

Si cum cele mai interesante intrebari isi primesc raspunsurile doar prin fapte, cu prima ocazie mi-am achizitionat o imprimanta. Am asteptat cu nerabdare ziua de salar si la orele dupa-amiezii eram la un centru de accesorii si dispozitive tehnologice. E drept, nu aveam foarte mari cunostinte in afara faptului ca existau doua feluri mari de imprimante – cele mici si compacte, pentru uzul individual, acasa, cat si cele mai mari, acele imprimante imense ce se regasesc fie in centrele de copiere, fie in scoli, cladiri de birouri, etc. unde fluxul de imprimare este foarte ridicat. Dand o raita in magazin m-am decis asupra unei imprimante mici, asa cum se cadea pentru nevoile si spatiul meu. Am optat pentru o imprimanta catusi de avansata, o imprimanta ce putea imprima la cerere orice si care detinea inclusiv un scanner prin intermediul caruia putea scana si imprima fel de documente, la fel cum faceau si cei din cadrul centrelor de copiere.
Pretul a fost si este unul modest din punctul meu de vedere, pentru o imprimanta care este functionala chiar si in prezent, adica in jurul sumei actuale de 200 lei. Cam acesta mi se pare a fi un pret standardizat ok pentru o imprimanta nici foarte slaba, nici foarte scumpa, dar totusi de calitate.

Initial mi s-a parut grozav ca imprimanta a venit in dotare cu doua cartuse originale. Ulterior, dupa o buna perioada de folosinta, s-au terminat in mod inevitabil, dar la insistentele mamei mele am decis sa ma duc la un centru de care ar fi auzit ea si unde se reincarcau cartuse ieftin. O greseala pe care n-as mai face-o niciodata. Sa-ti spun si de ce.

In primul rand, diferenta dintre un toner original si unul ieftin este foarte mare. Pentru cativa lei in plus aii o calitate vizibil mai buna a documentelor. Cartusul ieftin imprima paginile foarte prost incat unele texte se vedeau fie incetosat, fie incomplet. Un alt minus pentru care nu as mai apela la reincarcarea cartuselor in detrimentul achizitionarii unor cartuse originale e pentru faptul ca se usuca foarte repede, cerneala fiind extrem de slaba calitativ. Am observat dupa doar cateva foi scoase ca acele cartuse erau numai bune de aruncat, la polul total opus fata de seria de cartuse initiale si originale. Un alt minus observat e si modul in car functiona imprimanta, adica mult mai greu, mai problematic. Eram cat pe ce sa-mi stric imprimanta, nu mai zic de cate documente am stricat patandu-le cu cerneala care se scurgea din cartusele respective.

Tonerele originale de imprimante sunt create special pentru fiecare model de imprimanta in parte, calitatea acestora fiind inzecit mai buna. Totodata vorbim de o calitate net superioara, pe masura brandului care a conceput o astfel de imprimanta, astfel incat se stie la conceptia lor toate detaliile tehnice, cele de functionare, capacitatea imprimantei, astfel incat sa nu existe niciun fel de probleme pe parcurs.
Un toner de calitate nu nu doar ca-ti poate proteja imprimanta, insa iti poate oferi si o experienta de imprimare excelenta de fiecare data.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here