Cum sa ii invatam pe cei mici sa respecte mediul

0
148

Nimeni nu se naste cu repectul pentru mediu inconjurator in sange. De fapt, omul are un raport destul de contrastant cu natura si nu o respecta intotdeauna. De aici trebuie sa stii ca importanta unei educatii fata de mediul inconjurator trebuie sa aiba loc de la o varsta cat mai frageda. Copiii trebuie implicati in activitati de reciclare si de responsabilizare intr-un mod diferit, prin joc. Da-le exemple prin povesti ori explica-le ca si cum ar fi o joaca ca trebuie sa recicleze si sa nu arunce gunoiul oriunde. Copiii, educati asa cum trebuie au o capacitate de a fi sensiblizati mult mai usor, de a fi stimulati si de a li se atrage atentia intr-un mod mult mai simplu. Trebuie sa le aratam ca natura trebuie protejata si ca viitorul lor depinde de felul in care este genstionat acest lucru. Trebuie sa le explicam ca multe lucruri urate, se intampla tocmai din cauza faptului ca multi oameni nu respecta natura. Nu se invata totul intr-o zi, insa cu rabdare se pot face minuni.

Un bun inceput ar fi, cum spuneam, colectarea selectiva. Asta insemana sa le aratam ca exista multe materiale reciclabile ce pot fi separate de alte tipuri de deseuri. Pentru a face acest lucru mai usor este necesar sa achiztionam cosuri colectare selectiva speciale. Un magazin care iti poate pune al dispozitie asemenea produse este sanito.ro. Acesta este un magazin online cu o experienta de peste 13 ani in domeniul comercializarii acestor cosuri gunoi, dar si a altor produse cum ar fi detergenti si produse pentru dezinfectare si igienizare, covoare profesionale, consumabile catering si multe alte lucruri utile in companii, institutii, firme. Peste 20000 de clienti au fost si sunt in continuare multumiti de produsele acestui magazin. Astfel, multe institutii cumpara de aicieurocontainere si pubele pentru a incuraja aruncarea gunoiului in mod responsabil.

Revenind la incurajarea si educarea copiilor in acest sens, trebuie sa stii ca nu este dificil sa faci acest lucru. Este important ca folosirea cosurilor speciale pentru colectare selectiva sa se faca in maniera creativa si amuzanta. Astfel, trebuie sa ii implici pe cei mici in selectarea deseurilor inca de acasa. Trebuie sa ii inveti cum se face diferentrierea si sa le explici ce se intampla daca colectarea selectiva nu are loc. De exemplu, spune-le ce efecte negative are o sticla de plastic asupra mediului si cum polueaza aceasta.

Invata-i faptul ca hartia si cartonul pe care au desenat, pe care au scris sau resturile decupate nu trebuie sa fie aruncate in acelasi loc ca si resturile de mancare. Le poti pune in camera un cos special, de tip perforat de la sanito.ro, unde le va fi usor sa depoziteze hartia si cartonul care nu le mai trebuie.

Daca locuiesti la casa, unele resturi menajere pot fi transformate in ingrasamant si le poti explica si celor mici acest lucru. In plus, resturile vegetale pot fi extraordinare pentru plante.

Reciclarea trebuie facuta cu cap si copiii sunt mult mai in masura sa invete aceste obiceiuri sanatoase decat unii adulti. Explica-le si achizitioneaza produse speciale precum cosurile de la sanito.ro, pentru a face totul in joaca si constiincios.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here