Elemente de siguranță în trafic

0
166

Siguranța în trafic este primordială atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Responsabili de ea sunt nu doar organele acreditate precum poliția, ci și de mentalitatea și de acțiunea pe care o facem fiecare dintre noi. Consider că este extrem de important să acordăm o atenție deosebită siguranței în trafic, fie că suntem pietoni sau șoferi. Cea mai bună viziune legată de modul în care putem să contribuim și să menținem siguranța în trafic o poate avea o persoană echilibrată care este frecvent pusă atât în postura de șofer responsabil și participant la trafic, cât și drept pieton.

O astfel de persoană echilibrată știe că este extrem de important să respecți absolut toate regulile de circulație: să conduci regulamentar, să traversezi numai în locurile marcate, să cunoști măsurile de prim ajutor de bază, să menții automobilul într-o bună stare și să-i faci revizii periodice, etc. Există totuși foarte multe momente în care nu m-am simțit în siguranță pe străzi și în trafic, în ambele posturi, atât de pe locul șoferului cât și de pe cel al pasagerului. Ca pieton văd zilnic și/sau preîntâmpin situații neplăcute.

Mulți oameni nu traversează prin locurile marcate și le este pusă viața în pericol, așa cum mulți șoferi nu au responsabilitatea și răbdarea necesară de a respecta regulile din trafic și de a menține viteza la limitele normale. Viața nu e roz nici ca pasager al unui automobil sau ca șofer. Mulți sunt grăbiți, nu respectă limitele de viteză, fac depășiri periculoase sau blochează traficul prin neatența lor sau prin accidentele care le cauzează în mod conștient. am respecta cu toții regulile de circulație și am fi mai responsabili, lumea întreagă ar fi mai frumoasă și în mai multă siguranță. Hai să vedem care sunt elementele de siguranță ce ne pot ajuta să avem o viață frumoasă și îndelungată. Siguranța în trafic – Ghid practic pentru șoferi și pietoni

1. Investește într-o mașină se calitate Fii foarte atent atunci când achiziționezi o mașină nouă, mai ales atunci când este vorba de o achiziție second hand. Recomandat este ca înainte de a face acest pas să apelezi la o diagnoză specializată pentru a verifica statutul exact al mașinii. Mulți șoferi evită să vorbească despre eventualele defecțiuni sau le conturează într-un mod excesiv, astfel încât situația să pară pe cât de roz posibil pentru a-ți pătrunde pe sub piele și a bate palma. Testul specializat nu minte și îți oferă cea mai bună viziune în detaliu asupra condiției reale a automobilului.

2. Respectă regulile de circulație Așa cum vorbeam și anterior este foarte important să respecți regulile de circulație, semnele, viteza, trecerile autorizate, indiferent de poziția în care te afli. Contrar părerilor actuale, regulile nu sunt create pentru a fi încălcate, cel puțin nu regulile referitoare la circulația și siguranța din trafic.

3. Verificări și informare periodică Este mai mult decât indicat atunci când deții un automobil să faci revizii periodice astfel încât să te asiguri că nu preîntâmpini diferite defecțiuni și că, în același timp, poți reduce și costurile de reparație intensive și să fii asigurat la drum lung. Totodată, în caz de accesorii și piese auto defecte este mai mult decât recomandat să apelezi la articole originale, respectiv la leduri pentru faruri auto autorizate și testate în centrele de specialitate.

Ca pieton, cât și drept șofer, se recomandă să fii informat în permanență asupra noilor modificări privind regule de circulație și/sau conduita în trafic. Internetul ne oferă un ajutor enorm din prisma acestor informații extrem de utile pe care le putem obține extrem de simplu, practic gratuit și printr-un simplu click. Așadar s-a dovedit că este extrem de important să avem un stil de viață echilibrat și, așa cum avem grijă de siguranța noastră la domiciliu, la fel de precauți trebuie să fim și că pietoni sau ca participanți la trafic.

Nimic nu este mai important decât sănătatea noastră iar viața este scurtă și trebuie să ne bucurăm de ea, dar în limita bunului simț. Atenția la detalii, implicarea pe care o acordăm în viața de zi cu zi și grija la fiecare pas ne poate feri de pericole. Și, în același timp, toate aceste bune practici reflectă civilizația și bună creștere pe care o dețin cele mai dezvoltate popoare ale lumii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here