De ce sa alegi bicicleta in locul autoturismului pentru mers la serviciu?

0
156

Se intampla frecvent ca mersul la serviciu cu masina personala sa se transforme intr-o sursa de nervi, stationare prelungita in trafic, iar traseul care nu este unul tocmai lung sa para ca are de fapt mult mai multi kilometri. Si, desi consideri ca ai pornit la drum din timp, totusi ti se intampla sa intarzii la locul de munca.

Daca locuiesti intr-un oras destul de mare, care se confrunta cu eterna aglomeratie in special la orele de mers sau de intors de la serviciu, atunci poate ar fi spre binele tau sa gasesti o alta solutie in acest sens. Ai la indemana mersul cu bicicleta si nu vorbim aici de una sofisticata, tip bmx, ci una clasica, fara cine stie ce dotari spectaculoase, dar care sa fie „apta” sa te duca si sa te aduca de la munca. Iar avantajele adoptarii acestei alternative le vei putea contabiliza curand, poate chiar dupa prima deplasare pe doua roti catre serviciu, in detrimentul celei pe patru roti utilizata pana acum in acest scop.

Cu exceptia unor perioade scurte din an, cand se inregistreaza vreme cu temperaturi extreme sau tot felul de intemperii, bicicleta poate deveni un aliat de incredere, iar fiecare traseu acasa – serviciu se poate transforma intr-un prilej de relaxare, buna dispozitie si un plus de energie de care ai atata nevoie odata ajuns la munca.

Asta, pentru ca nu te vei mai lovi de aceleasi obstacole care te deranjau cand plecai cu masina catre serviciu, precum trafic aglomerat, stationare in coloana etc, ci vei avea posibilitatea sa te strecori fara probleme pe doua roti.

Nici problema ca vei intarzia la munca nu mai este de actualitate, atat timp cat ai plecat de acasa la o ora rezonabila. De asemenea, vesnica problema a locului de parcare nu te va mai preocupa, bicicleta ta va fi asezata intrun rastel special sau intr-un alt spatiu care poate fi identificat fara efort.

La aceste avantaje certe se adauga economia facuta la benzina de care avea nevoie masina pentru aceste deplasari, in timp ce bicicleta este un vehicul eminamente ecologic, nu emite nicio noxa in aer.

Iar daca aceste beneficii nu iti par suficiente, atunci faptul ca te deplasezi constant cu bicicleta, cel putin doua ture pe zi, dus – intors de la munca, va contribui decisiv la tonifierea musculaturii, pentru ca, vrand-nevrand, faci mai multa miscare in aer liber, ceea ce este de bun augur pentru sanatatea si aspectul fizic al tau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here