Ce este aurul?

0
177

Un element chimic metalic cu simbolul Au și numărul atomic de 47.

Aurul este cel mai maleabil dintre toate metalele. Un gram poate fi batut în 1 metru pătrat și o uncie poate fi lovită în 300 de metri pătrați. Din punct de vedere chimic, nu este afectat de aer, umiditate și agenți corozivi.

Standardele de aur au fost cea mai obișnuită bază pentru politicile monetare inca din  istoria timpurie, înlocuite doar cu moneda plată în secolul XX.

Aurul a fost foarte căutat pentru fabricarea de bijuterii din aur de la începutul istoriei. În timpurile medievale, aurul era considerat a fi benefic pentru sănătatea cuiva. Poate simboliza puterea, bogăția, , fericirea, căldura, dragostea, speranța, optimismul, justiția, echilibrul, vara, soarele și recolta.

Karat:

  • 24 de carate de aur (24K) este de aur pur.
  • 22 karat aur (22K) este de 22 de aur și 2 părți un alt metal sau metale, ceea ce face 91% aur.
  • 18 carate de aur (18K) este de 18 părți aur și 4 părți un alt metal sau metale, ceea ce face 75% aur.
  • 14 carate de aur (14K) este de 14 părți aur și 10 părți un alt metal sau metale, ceea ce face 58.3% aur.
  • 10 carat aur (10K) este de 10 părți aur și 14 părți un alt metal sau metale, ceea ce face 41.7% aur. Aceasta este denumirea minimă de karate pentru ca un metal să fie numit aur în SUA.

Metalele de bază adesea aliate cu aurul pentru a-l face mai greu includ argintul, cuprul sau paladiul.

Aur alb:

Aurul alb este un aliaj de alt metal alb (cum ar fi nichel sau paladiu) cu aur. Puritatea sa este însemnată în karate în același mod de aur galben. Pentru a menține și / sau spori culoarea albă a acestui aur, este adesea placat cu rodiu, un metal alb strălucitor cu duritate extremă. Această acoperire, cu toate acestea, se pierde în timp, dezvăluind culoarea originală a aurului alb.

Aur roz:

Acest aur are o culoare roz-trandafirie și este un aliaj de aur și alte metale – de obicei cupru. Cea mai înaltă greutate de karate pentru aurul de trandafir este de 22 K și se numește aur de coroană. Cu cât este mai mare procentul de cupru, cu atât va fi mai intens tonul trandafiriu/ roz / roșu. 18 de karate de aur este de 75% aur și 25% cupru.

Aur verde:

Tonul verde apare atunci când cuprul este lăsat în afara aliajului și este, în schimb, un amestec de aur și argint. Cadmiul poate fi, de asemenea, adăugat pentru a intensifica culoarea verde.

Aur in variații:

Placarea cu aur: Creat printr-un proces electrochimic, placarea cu aur este termenul utilizat atunci când un metal de bază neprețuit (cum ar fi zinc, nichel, argint sau cupru) este acoperit cu un strat subțire de aur. Aurul utilizat în mod obișnuit în placare este de 10K și, cel mai adesea, este atașat de argint. În timp ce metalele vor reacționa unul la celălalt, argintul este întâlnit mai întâi cu cupru. Dar totuși, poate exista o ușoară reacție atunci când argintul sau alt metal de bază ajunge la suprafață, ceea ce poate duce eventual la o decolorare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here