Unelte necesare pentru schimbarea anvelopelor

0
152

Este o idee bună să păstrați în mașină uneltele necesare pentru schimbarea anvelopelor, astfel încât să fiți bine pregătiți în cazul în care trebuie să vă reparați sau să înlocuiți anvelopa pe marginea drumului.

Întotdeauna păstrați echipamentul de schimbare a anvelopei sau un set de reparare a anvelopei în mașină. Acestea ar putea oferi un ajutor temporar până când veți putea ajunge la un service specializat Cel puțin ar trebui să aveti la dvs:

1. Anvelopă de rezervă

2. Un cric

3. O cheie de roată cu bara de extensie

4. Un kit de reparare a anvelopei

5. Manualul vehiculului

Verificați ce ați primit deja. Dacă ați cumpărat mașina la mâna a doua, este important să verificați dacă toate instrumentele furnizate de producător, inclusiv echipamentul de schimbare a anvelopei, sunt încă în vigoare. Nu presupune doar că sunt acolo. Veți găsi o listă completă în manualul dvs.

Desigur, multe mașini nu au o roată de rezervă așa că, dacă este cazul, verificați dacă aveți un kit complet de reparare sau o pompa  și un adeziv special si aflat inca in termenul de valabilitate. Acestea reprezintă o alternativă la echipamentul de schimbare a pneurilor prevăzut cu pneuri de rezervă.

In aceasta situatie puteti opta pentru achizitionarea unei anvelope auto de dimensiune normala sau reduse.

Manualul autovehiculului trebuie să rămână întotdeauna în mașină și este unul dintre cele mai utile echipamente de care aveți nevoie. Fiecare model de mașină are propriile sale particularități, iar manualul vă va spune detalii specifice și ce trebuie să faceți dacă sunteti nevoit sa faceti o reparație la marginea drumului.

Alte elemente de luat în considerare:

Unele alte lucruri mai puțin importante, dar totuși utile, care trebuie păstrate în mașina dvs. sunt:

Un manometru pentru presiunea în anvelope

Un vesta reflectorizanta

Un triunghi reflectorizant in caz de urgență

O pereche de mănuși Un prosop sau o pernă veche pentru a îngenunchea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here