Ce este o anvelopă de iarnă?

0
150

Anvelopele de iarnă nu sunt doar un complot pentru a vă face să cumpărați două seturi de anvelope auto. Din moment ce cauciucul devine mai greu in momentul cand intervine frigul, compusul din anvelopele de iarnă este formulat pentru a rămâne mai moale pe măsură ce temperatura scade. La 7 ° C și mai jos, o anvelopă de iarnă face o treabă mai bună pe asfalt decât o anvelopă de anotimp, rămânând moale și pliabilă. Banda de rulare este, de asemenea, concepută pentru a mușca în zăpadă și pentru a canaliza apa.

Există un motiv pentru care sunt acum numite anvelope „de iarnă”, mai degrabă decât anvelopele vechi „de zăpadă”, deoarece se comportă mai bine pe pavajul rece și uscat decât în ​​toate sezoanele. Distanța mai scurtă de oprire este întotdeauna un lucru bun, fie pe asfalt uscat, umed sau înzăpezit.

Pe anvelopa scrie Mud + Snow. Este in regula sa circulati iarna?

 Dacă anvelopa dvs. este denumită Mud + Snow sau M + S, aceasta are rolul de a oferi o mai bună tracțiune în noroi și zăpadă decât o anvelopă de vară. Pentru a obține denumirea, trebuie să respecte standardele de proiectare a benzii de rulare, dar compoziția nu trebuie să fie specifică pentru iarnă. Anvelopele care îndeplinesc toate standardele de iarnă au un logo al unui munte cu trei vârfuri, cu un fulg de zăpadă pe peretele lateral.

Unii producători vând acum anvelope all season fulda Multicontrol care se află undeva între anotimpuri. Spre deosebire de acestea, anvelopele de iarna rămân flexibile la temperaturi mai scăzute, iar suprafața lor de rulare este mai agresivă. Sunt menite să rămână pe tot parcursul anului, deci nu trebuie să schimbați și să stocați un set.

Nu toate anvelopele de iarnă sunt create egale. În timp ce Canada și-a îmbunătățit recent standardele învechite, realitatea este că pentru a câștiga denumirea de munte și ninsoare, orice anvelopă trebuie să fie cu 110% mai bună decât un anvelope considerat „standard”. Este practic imposibil pentru consumatori să afle exact care este standardul, dar punem pariu că nu este un model de vârf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here