Ce materiale alegem atunci cand schimbam acoperisul?

0
147

Acoperișurile metalice pot fi fabricate dintr-o varietate de metale și aliaje, inclusiv din oțel galvanizat – oțel galvanizat la cald cu zinc G-90 și oțel G-60 (oțel mai puțin costisitor, cu o grosime mai redusă, (o acoperire mult mai costisitoare și mai durabilă comparativ cu oțelul G-90), oțel acoperit cu piatră (oțel galvanizat G-90), aluminiu, cupru, oțel galvanizat, zinc, terne (aliaj de zinc-staniu) și oțel inoxidabil.

 Dezavantajul oțelului galvanizat (G-90 și, în special, G-60) este acela că poate coroda, eventual, mai ales atunci când este expus unui mediu umed, cu pulverizare de sare, cum ar fi atunci când casa ta este situată în imediata vecinătate a marii.

Un acoperis din tigla metalica este proiectat pe tabla de otel zincat prevopsit pentru o imbinare perfecta.  Acestetigle sunt adaptate oricarui tip de constructie.

Otel, aluminiu sau cupru?

Oțelul este cel mai frecvent utilizat material atât în ​​aplicațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale, în principal datorită costului redus.

Aluminiu este al doilea material cel mai popular. Este mai durabil și mai rezistent decât oțelul, dar costă doar o fracțiune din prețul metalelor premium, cum ar fi cuprul sau zincul.

Aluminiu este, de asemenea, unul dintre cele mai bune metale de utilizat pentru acoperișurile situate în zonele maritime (acele case de pe plajă), unde există o prezență puternică de pulverizare cu  sare în mediul înconjurător.

 Acoperișurile de cupru sunt cele mai durabile și pot dura sute de ani. Cu toate acestea, datorită costurilor extrem de ridicate, puțini oameni aleg să instaleze un întreg acoperiș din cupru. În schimb, proprietarii de case și nu numai, aleg cupru pentru detalii arhitecturale / accente pe acoperiș (ferestrele, turnurile, porțile, secțiunile de acoperire cu pante joase).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here