Papucii flip-flop

0
153

Egiptenii vechi purtau sandale cu degetele la vedere cu 4000 de ani în urmă, potrivit Bibliotecii Sheridan de la Universitatea John Hopkins. Majoritateasandalelor la vreme aaceea erau confectionate din  papirus sau frunze de palmier, dar regele Tutankhamun deținea o pereche specială, cu inserție de aur și oase.

Flip-flopurile moderne au lovit statele imediat după al doilea război mondial.

Americanii au început să cumpere sandale japoneze, numite „zori”, în anii 1950. Numele denaturat a ajuns la un deceniu mai târziu, potrivit New York Times. Iubitorii de plajă au numit „flip-flops” după sunetul facut de papuci de fiecare data cand calcau.

Datorită naturii deschise a papucilor, purtătorii de flip-flop fac pași mai mici decât alte persoane incaltate cu pantofi, potrivit unui studiu realizat în 2010 de Universitatea Auburn.

Flip-flops schimbă modul în care va pozitionati corpul. Pentru că nu va ofera suportul potrivit, care se poate traduce în mișcare sau corectare la genunchi, șolduri și spate. Pentru majoritateapersoanelor, acesti papuci flip-flop Gioseppo ofera comoditate si confort.

În 2007, Tropical Smoothie Cafe a numit cea de-a treia vineri a lunii iunie „Ziua națională a flip-flopului” pentru a celebra aniversarea a 10-a. 

Flip-flops au cauzat o controversă în Casa Albă în 2005.

Echipa de lacrosse a femeilor din Universitatea Northwestern a declanșat un val național de discutii pro si contra, când mai mulți jucători purtau flip-flop-uri pentru a se întâlni cu președintele Bush. După ce experții de modă au numit încălțămintele inadecvate, sportivii i-au scos la licitație pentru a ajuta un tânăr fan bolnav de cancer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here