Importanta aerului conditionat in scoli

0
171

Probabil ca o data in viata ati fost blocat într-o sală de clasă  sau într-un birou intr-o zi caniculara de vara, fiindu-va imposibil sa va concentrati. Un nou studiu constată o legătură între căldură și performanțe academice scăzute – și face ca instalarea aerului condiționat în școli să facă o mare diferență.

Un studiu facut pe un esantion de  1 milion de elevi de liceu  care au fost  testati cel puțin de două ori între 2001 și 2014. Potrivit studiului, studenții care au luat testul după ce au experimentat un an mai cald au avut rezultate mai mici comparativ cu performantele lor de testare dupa un an mai rece: „Fiecare crestere de 1 ° C in temperatura scolara scadea materia suma invatata in acel an.” Studiul constata ca zilele fierbinti au un impact asupra invatarii, de asemenea: „fiecare zi de școală cu temperatură de peste 40 (◦ C) reduce realizarea cu o șesime din procentul de învățare intr-un un „.

Ce se află în spatele corelației dintre temperaturile mai ridicate și rezultatele mai slabe ale testelor? Autorii studiului bănuiesc că, căldura doar îngreunează elevii să învețe în sala de clasă. Temperaturile mai ridicate în timpul verii și în weekend nu păreau să aibă un impact asupra realizării academice.

În mod surprinzător, studiul constată, de asemenea si in alte state lale lumii, că, căldura are un impact deosebit de puternic asupra elevilor de culoare.

Se speculeaza că diviziunea rasială poate avea legătură cu faptul că, copiii negri și hispanici din SUA au mai multe șanse să participe la școlile cu sărăcie ridicata, care nu au aer condiționat, decât copiii albi. Cercetătorii spun că un aparat de aer condiționat performant Airwell  este un remediu rapid care șterge impactul nefavorabil al căldurii asupra minții tinere. „Sistemul de aer condiționat din școli pare să compenseze aproape toate efectele nocive ale expunerii cumulative la căldură asupra realizărilor academice”, scriu autorii. „Trecerea de la o școală fără săli de clasă cu aer condiționat la o școală cu toate sălile de clasă cu aer condiționat reduce impactul cu aproximativ 78%.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here