Alegeți osciloscoape portabile Fluke

0
222

În afară de caracterizarea microelectronicii pentru controlul proceselor de depanare, automatizarea multi-industrială, industriile de servicii auto și întreținerea instalațiilor, osciloscoapele portabile pot oferi, de asemenea, performanța într-un mediu mobil și robust.

În general, osciloscoapele portabile integrează instrumente de testare special concepute pentru utilizarea pe teren în cazul în care condițiile sunt periculoase, riguroase și precare. Trebuie remarcat totuși că osciloscoapele portabile nu sunt proiectate egal. Prin urmare, este avantajos ca utilizatorii să compare unele dintre specificațiile sale importante, cum ar fi lățimea de bandă, rata de eșantionare și adâncimea de memorie, înainte de a decide ce fel de osciloscop să cumpere.

Utilizatorii ar trebui să ia în considerare și numărul de canale, capacitatea de izolare a canalelor și evaluările de siguranță ale osciloscopului portabil. Unul dintre cele mai bune osciloscoape este cel de la Fluke şi puteţi alege cu încredere un osciloscop portabil Fluke 190. Acesta combină niveluri fără precedent de performanţă, robusteţe şi portabilitate. Vorbind de lăţimea de bandă, puteţi alege dintre modele cu lăţime de bandă de 60 MHz, 100 MHz, 200 MHz sau 500 MHz, cu rată de eşantionare în timp real de până la 5 GS/s şi rezoluţie de 200 ps pentru a capta zgomotul şi alte perturbaţii.

Majoritatea utilizatorilor de osciloscoape cred în mod eronat că lățimea de bandă determină cea mai mare frecvență care poate fi captată. Cu toate acestea, lățimea de bandă a osciloscopului se referă la frecvența pe care semnalul de intrare este atenuată, ceea ce se traduce la aproximativ -30% eroare de amplitudine. Aceasta implică faptul că semnalele nu pot fi capturate cu precizie în apropierea lățimii de bandă a osciloscopului.

Atunci când alegeți un osciloscop portabil, utilizatorii ar trebui să aleagă unul cu o lățime de bandă de cinci ori mai mare decât cea mai mare frecvență care trebuie capturată. Dacă alegeţi un osciloscop portabil Fluke 190 trebuie să ştiţi că acesta combină cele mai înalte clase de protecţie şi portabilitatea robustă cu performanţele ridicate ale unui osciloscop staţionar. 

Un osciloscop portabil Fluke 190 este dotat cu o memorie de mare capacitate, până la 10.000 de eşantioane pe canal, astfel că puteţi examina în detaliu părţi foarte mici ale formei de undă. Datele capturate sunt stocate în tamponul de undă al osciloscopului, iar dimensiunea memoriei tampon este cunoscută că adâncimea memoriei. Un osciloscop cu memorie profundă permite utilizatorilor să păstreze o rată de eșantionare mai mare pentru o perioadă mai lungă de timp.

Tamponul de memorie este umplut rapid la rate ridicate de eșantionare. Astfel, un osciloscop cu o adâncime de memorie limitată și o rată de eșantionare ridicată poate colecta date numai dacă reduce rata de eșantionare. Acest lucru va împiedica osciloscopul să capteze cu precizie forma de undă, deoarece punctele de eșantionare sunt amplasate prea departe una de cealaltă. Cu toate acestea, un osciloscop care oferă o memorie mai profundă își poate susține rata de eșantionare maximă, permițându-i să capteze cu precizie forma de undă.

Fiecare model de osciloscop portabil Fluke 190 este proiectat pentru a satisface nevoile sarcinii de măsurare dorite, cu evaluări de siguranță care se potrivesc cu mediul dvs. particular. Osciloscoapele portabile Fluke 190 au clasa de protecţie IP-51 pentru a rezista la praf, lichide, umiditate şi variaţii mari ale temperaturii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here