Copiii isi permit sa mai negocieze 10 minute de somn dimineata. Au grija parintii sa recupereze intarzierea, uneori de dragul lor cer scuze si educatorilor la scoala, dar cand esti adult, angajat cu forme legale…cine sa-ti mai ia apararea, cand intarzii?

Inainte de a lua decizia favorabila somnului meu de dimineata ma trezeam la ora 5, fiindca trebuie sa incep serviciul la 7, 30. Cand suna telefonul, lumea visului si a odihnei disparea brusc. Uneori ma ridicam rapid din par si imi era si rau dupa aceea. Intr-o zi am observant insa fata proaspata a colegului meu de birou: nici nu casca, nici nu avea cearcane. L-am privit si i-amspus cu admiratie:

-Doamne, te admir ca nu ai un cearcan!
-Daca ai biciclete, nu ai voie sa faci cearcane, mi-a zis!
“S-o fi inventat vreo noua tehnologie de infrumusetare a fetei cu un aparat nou, numit la fel ca mijlocul de locomotie: bicicleta, mi-am zis!”
-Vrei sa dezvolti rationamentul pentru mine, m-am auzit spunandu-i tare?
-Cu drag. Si eu si sotia ne-am cumparat biciclete electrice de la Pegas si fiindca merge repede, mai ales cand dorim acest lucru si ne strecuram printre masini, iti dai seama ca ne trezim mult mai tarziu. Stii nu trebuie sa fii in statie la o anumita ora ca daca nu, urmatorul autobuz vine peste 45 de minute, nici nu ramai blocat in mijlocul masinilor, ci cu bicicleta te descurci, prin urmare iti mai permiti o ora de somn dimineata.

As fi dat un regat pentru o ora de somn dimineata, asa ca am intrat in magazin sa vad produsele. Biciclete frumoase, cu roti solide, facute din aluminiu mi-au fermecat privirea. Erau atat de joase, incat femeile se pot urca si cu fuste sau rochii pe ele. Pentru ca imi place sa fiu atenta la detalii am observant ca o pot cumpara si in rate si cu voucheru Bucuresti 500.

Am bicicleta de 4 luni si acum fac naveta cu un singur mijloc de transport in comun, ma trezesc mai tarziu cu o ora, nu mai am cearcane si am slabit 15 kg.

Lasă un răspuns