Verdele, culoare puterii regeneratoare a Naturii si a Primaverii este si culoarea acelor pietre semipretioase verzi cu actiune benefica asupra organismului si psihicului uman.
De exemplu crisocola (o varietate de cuart care contine si aluminiu), le usureaza suferintele celor care sufera de ulcer, de boli ale sistemului digestiv, de artrita si care au probleme cu inima, plamanii si pancreasul. Este buna pentru diabetici si „rezolva” acele afectiuni specifice sexului feminin. Cei a caror activitate este plina de rutina si din aceasta cauza se simt plafonati se vor simti mai bine daca au la ei o piatra de crisocola, care le va elibera tensiunile interioare si le va readuce speranta si echilibrul emotional. De asemenea, aceasta piatra a carei purtare le este recomandata nativilor din Taur, Gemeni, Rac, Fecioara si Sagetator mareste creativitatea, imbunatateste comunicarea cu cei din jur.si ajuta la atingerea obiectivelor.
Peridotul (cunoscut si sub numele de olivina) este o piatra benefica pentru nativii din Gemeni, Leu, Fecioara, Balanta, Sagetator, Scorpion si Pesti, care protejeaza impotriva impotriva deochiului. Este o piara a succesului, a bunastarii si a sanselor, care le confera celor care o poarta echilibru, capacitatea de a se adapta schimbarilor de situatie si incredere in propriile lor forte. Purifica mediul si stimuleaza abilitatile psihice, clarviziunea si memoria. Aceasta piatra a succesului financiar are un efect tonic si regenerator asupra organismului, fiind benefica pentru pancreas, splina, circulatie, ficat, tiroida, inima, prostata. Regenereaza tesuturile si le este de mare ajutor celor care sufera din cauza pietrelor la rinichi. Este o piatra buna pentru femeile care se pregatesc sa nasca si mareste lactatia in perioada de alaptare.
Confundat uneori cu smaraldul, alteori cu jadul, aventurinul este si el o varietate de cuart cu insertii de mica sau pirita, sub forma unor mici cristale ce reflecta lumina, dand impresia de stralucire. Este o piatra care isi merita pe deplin numele, intrucat, pe langa creativitate, stimuleaza vointa, independenta, curajul, puterea de decizie (mai ales in momentele critice) si dorinta de a trece la actiune – pe scurt, calitatile necesare unui lider! Aventurinul este si o piatra a norocului si a sperantei, care alunga frica si protejeaza impotriva energiilor negative si a „vampirilor energetici”. Detoxifica organismul, alunga migrenele si stresul, mareste acuitatea vizuala. Baile devin vindecatoare daca in cada ati pus un aventurin…
Pentru vechii chinezi si mayasi, jadul era piatra sacra a linistii si pacii – mai ales varietatile sale cele mai verzi, nefritul si jadul imperial… Si nu intamplator, pentru ca risipeste energiile negative, protejeaza impotriva atacurilor energetice si impotriva bolilor. Este benefic nu numai in procesul de vindecare, ci si pentru relaxare si meditatie, asigurand un bun ecvhilibru emotional. Asezat sub perna, jadul aduce un somn cu vise. Reduce tensiunea nervoasa, calmeaza si este benefic atunci cand trebuiesc gasite solutii pentru probleme dificile. Piatra a norocului si a prosperitatii, a longevitatii, a dragostei si a intelepciunii care poarta noroc mamelor si sotiilor, jadul protejeaza impotriva accidentelor. Absoarbe energiile negative din casa si este benefic pentru plante, fie ele ornamentale sau de cultura. De asemenea, jadul ajuta la gasirea propriului drum in viata si la transformarea viselor in realitate.
Malahitul este o piatra a succesului in afaceri care alunga trisorii si pe cei cu intentii necinstite. Protejeaza nu doar activitatile comerciale, ci si impotriva cazaturilor, deochiului, magiei negre, blestemelor, gandurilor negative, atacurilor psihice si altor pericole. Pentru copii, este un puternic talisman – tine raul departe de ei si ledaruie nopti linistite, cu vise frumoase. De asemenea, aceasta piatra readuce la lumina sentimente reprimate, ducand la eliberare de aceste poveri psihice.
Toate acestea – si multe altele – se pot procura de la E-crystals.com, magazin situat in Bucuresti, pe strada Logofat Tautu nr. 2 (sectorul 3).

Lasă un răspuns