Exista – si nu de ieri, de azi, ci de aproape doua secole – o „cultura a bicicletei”. Intre cele doua razboaie mondiale, a existat la noi in tara o foarte pitoreasca reprezentanta a acestei culturi: coana Mita Biciclista. Era o femeie frumoasa şi foarte populara printre barbatii din „lumea buna” a Capitalei: nu prea inalta – avea putin peste un metru si saizeci – cu ochi albastri-verzui si parul tuns bob, dupa moda vremii. Maria Mihaescu – asa era „trecuta in acte” aceasta pitoreasca figura – „tragea la pedale” cu scopul declarat de a-si mentine silueta.

Cand iesea la plimbare cu bicicleta pe Calea Victoriei, obisnuia sa se imbrace cu pantaloni de catifea mov, stransi pe picior si sa incalte ghete inalte. Nu e de mirare ca barbatii intorceau capul dupa ea, si nici ca ea a facut avere pe socoteala admiratorilor ei! „Gurile rele” din epoca interbelica sustineau ca lista acestora era foarte lunga, fiind mentionati in acest sens Nicolae Grigorescu, Octavian Goga, regele Leopold al Belgiei si chiar regele Ferdinand al Romaniei, care i-a daruit o casa, situata pe strada Christian Tell nr. 9-11.

Toate bune si frumoase… pana la biciclete! Cele de pe vremea faimoasei Coana Mita erau mari, grele si, nu in ultimul rand, incomode! De atunci incoace, nu doar tehnologiile, ci si cerintele publicului au evoluat. Tinerele din ziua de azi, care calatoresc mult, isi doresc „bicle” pe care pot să le ia cu ele in avion si apoi sa le inghesuie in portbagajul unui taxi.
Din fericire pentru ele, mai exista pe lumea asta si compania romaneasca Pegas, care produce biciclete pentru dama.

Bicicletele pliabile din gama Teoretic reprezinta o mana cereasca pentru femeile sportive. Produsele din aceasta gama sunt, de fapt, cele mai practice, pentru ca se pliaza incredibil de bine! Si spre deosebire de „stramoasele” lor din gama Pegas Camping (produse inainte de 1990), au frane de mana ultraperformante, sea ergonomica si schimbator cu 6 viteze! In plus, nu costa decat 1299 RON!

Lasă un răspuns