Dupa cum se stie prea bine, costul publicitatii outdoor (bannere stradale sau dispuse pe cladiri), reclame luminoase etc. este, de cele mai multe ori, prohibitiv. Nici publicitatea indoor nu este, de fapt, cu mult mai ieftina. Si intr-un caz, si in celalalt, exista riscul ca o astfel de reclama sa se transforme intr-un „message in a bottle” – acele bilete puse in sticle de naufragiatii disperati, care mai aveau doar speranta ca valurile vor duce cererea lor de ajutor la distinatie in timp util. Au fost cazuri cand timpul a fost oricum, numai util nu, astfel de sticle fiind gasite dupa cateva secole… In plus, publicitatea outdoor si indoor nu si-o poate permite oricine! Cat priveste publicitatea la posturile de televiziune, pretul acesteia este de-a dreptul astronomic! La posturile de radio este, ce e drept, ceva mai mic, dar audienta de multe ori lasa de dorit.

Pentru companiile mici si cele recent infiintate, pentru magazinele online si start-up-uri, singurul spatiu in care pot avea parte de publicitate ramane Internetul. Printr-o buna promovare pe Google, un independent sau un IMM pot sansa unui contact cu cei interesati de serviciile sau produsele pe care le ofera, deoarece acestia pot vedea site-ul respectiv atunci cand acestia cauta ce-i intereseaza.

Dar chiar si in mediul on-line exista concurtenta! Majoritatea celor care folosesc motoarele de cautare se opresc asupra primelor rezultate obtinute. Deci, pentru ca un site sa aiba multe accesari, trebuie sa se afle pe prima pagina de rezultate returnate de Google, la cautarile legate de domeniul respectiv, si inca pe o pozitie cat mai „de sus”!

Solutia acestei probleme o reprezinta promovarea de tip SEO (Search Engine Optimization), care are avantajul, spre deosebire de metodele enumerate mai sus, de a fi mult mai accesibila ca pret.
Cele mai bune servicii de promovare SEO le ofera compania romaneasca IteXclusiv, activa in acest domeniu inca din anul 2008. IteXclusiv, companie ai carei specialisti au in portofoliu peste 350 de proiecte de web duse la bun sfarsit, lucreaza la preturi fara concurenta!

Lasă un răspuns