Omul a incercat sa-si organizeze viata si sa traiasca mai usor de cand traia in pesteri. Pe atunci nu existau rafturi storeexpert.ro, dar inventivitatea umana a fost nelimitata in orice timpuri.
La inceput in pesteri sau in colibe erau sculptate in pereti un soi de polite de depozitare pentru arcuri, sageti, piei de animale, iar mai tarziu pentru imbracaminte.

S-ar putea spune ca primele spatii de depozitare erau confundabile cu sifonierele si cuierele, daca nu gandim la coarnele de cerb fixate bine in perete de care se prindeau traistute cu amnar sau ierburi aromate, haine si obiecte de prima necesitate prevazute cu maner sau alt sistem de fixare.
Cand au aparut uneltele, omul a realizat primele rafturi din lemn, care erau facute din lemne tinere cu forma initiala rotunda ce au fost crapate in doua pentru a se aseza obiecte pe ele. Prinse direct in perete la inceput au fost asezate pe un solid suport lemnos mai tarziu. Au existat si rafturi din piatra, caverne scobite artificial in stanca unde erau ascunse valorile comunitatii.
Mult mai tarziu au aparut rafturile metalice ca o reactie impotriva celor din lemn care putrezeau, se uscau sau erau mancate de carii.

Exista deja rafturi de sticla si rafturi de ceramica, considerate de lux si utilizate pentru sticle devin. Perfectionarea rafturilor in timp este legata direct de imbunatatirea vietii omului :rafturi pentru alimente, rafturi pentru unelte, rafturi pentru imbracaminte, rafturi pentru dosare.
Daca la inceput omul isi mesterea singur rafturi pentru locuinta, acum le poate comanda lejer din magazi, primind la pachet si o serie de servicii importante, cum ar fi : proiectarea, transportul ladomiciliu si monarea lor, dar si inspectarea starii acestora, dupa un anumit timp dela intrarea lor in functiune.
Existenta unei firme autorizate, cu 8 ani vechimein comercializarea rafturilor ne asigura ca serviiile furnizate sunt de cea mai buna calitate.

Lasă un răspuns