Nu-i asa ca toata lumea are oroare de cumparatorii pretentiosi, care te pun sa-i arati tot ce ai, care cantareste, compara, se face ca nu are bani, stramba din nas ca tu sa lasi din pret? Din pacate exista cumparatori care-si bat joc de vanzator. Il scot din sarite cu pretentiile si cu negocierea, apoi pleaca fara sa cumpere nimic…
Amanet AGS face parte din categoria cumparatorilor care iau de la tine tot ce ai de vanzare. Cand am citit anuntul lor pus in geamul uneie din locatii: “cumparam ceasuri” i-am suspectat de faptul ca doresc sa achizitioneze numai ceasuri scumpe si m-am gandit sa-i verific.
Aveam acasa niste ceasuri electronice care inca mai functionau dinainte de Revolutie si un ceas vechi de buzunar al strabunicului. Le-am luat si m-am prezentat la ghiseu.

Doar cand am vazut ce coada era si cum venisera oamenii cu colectia de ceasuri de acasa am inteles cat de seriosi sunt. Sa va marturisesc totusi ca imi era teama sa nu ma fac de ras cand voi ajunge la ghiseu, iar cei din spate vor trage cu urechea la conversatia dintre mine si operatorul casei de amanet.
Daca ma va intreba cum se numeste firma sau detalii referitoare la aurul din care este facut ceasul meu, ce voi raspunde.

Apoi am citit explicatiile de pe site-ul lor si m-am linstit complet: “Cumparam ceasuri functionale din orice marca renumita sau mai putin renumita, ceasuri din aur sau doar suflate in aur, ceasuri simple, mecanice sau electronice. In evaluarea ceasului tau conteaza, pe langa marca acestuia, si modul in care a fost intretinut.”
Am inteles atunci ca am intalnit cumparatorul de buna credinta, iar eu aveam multe ceasuri de valorificat acasa, mai ales ca este suficient sa ma uit pe mobil, daca vreau sa stiu ora exacta.

Lasă un răspuns