Oriunde ai merge in lume se vorbeste limba engleza. In tarile mai putin dezvoltate decat a noastra, taximetristul negociaza in acesta limba, face pe ghidul orasului in engleza tine o conversatie decenta cu clientul sau ca sa mai fie luat si de alti straini si sa castige mai mult.

Sa nu va imaginati ca se cere engleza doar persoanelor cu studii superioare! Vrei sa lucrezi la receptia unui hotel, trebuie sa-ti pui la punct competentele de comunicare in engleza. Chiar si camerista care lucreaza intr-un hotel mare este testata in limba lui Shakespeare. Despre ospatarii care trebuie sa serveasca strainii ce vin in tara noastra, ce sa mai vorbim! Nu se poate ca ei sa ceara friptura de vita si sa li se serveasca de pui sau sa nu se tina cont de dorintele lor culinare!

Deja engleza se vorbeste paralel cu romana, dat fiind multimea neologismelor adaptate in limba autohtona. Termenii din it, din tehnologie provin din engleza, de aceea copiii trebuie dati din timp la cursuri engleza copii.
Este tot ceea ce putem face pentru supravietuirea lor in contextul in care limba engleza se globalizeaza din an in an.

A fi in rand cu lumea inseamna oferirea de informatii celor care le cer in engleza in mod corect si inteligibil, cu accentul adecvat. Inscrierea in emencipare comunicationala inseamna sa nu ai nevoie de traducator pentru instructiunile de folosire ale electrocasnicelor sau pentru regulile jocurilor virtuale.
Invatand engleza de mic nu vei fi incurcat de exlicatii importante care iti ghideaza traseul, de tipul: “intrare”, “iesire”, “la dreapta”, “la stanga”, “inainte”.

La magazinele din tarile prin care treci nu vei fi pacalit si nu vei bloca clientii care asteapta in spatele tau fiindca nu intelegi ce suma ai de achitat. A fi in rand cu lumea inseamna a vorbi fluent doua-trei limbi straine, de preferat cele mai vorbite de pe glob.

Lasă un răspuns