Îmi pare rău, Răzvan… îmi pare rău că în fiecare ocazie şi la fiecare vizită în judeţul Buzău te-am întrebat de motivarea din „dosarul blaturilor”. Eram curios doar de cum poţi îngropa o echipă de tradiţie din ambiţie personală şi cum se pot distruge destinele a +20 de tineri.

Îmi pare rău, Răzvan, că am aprofundat subiectul „Tricolor 11” şi că i-am constatat ilegalitatea funcţionării, care ulterior a fost confirmată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că am publicat documentul în exclusivitate şi că în ciuda acestuia consilierii buzoieni au votat asocierea cu FRF, pentru ca la doar câteva săptămâni distanţă să aprobe retragerea Primăriei Buzău din acest contract.

Îmi pare rău că viceprimarul din Deva este supărat acum pe voi…

Îmi pare rău că prietenii consilierilor tăi nu au reuşit decât să îmi încheie un contract de colaborare şi mă bucur totuşi că ÎNCĂ MAI AM un job full time.

Îmi pare rău că am acte doveditoare pentru fiecare smart-tv din casă. (dacă citeşti nedumerit fraza de mai sus, sunt convins că prietenii au o explicaţie).

Îmi pare rău că am fost curios să văd care sunt cheltuielile Centrului de Excelenţă „Tricolor 11” de la Buzău, în acest sens depunând o solicitare în baza legii 544/2001, care stă prăfuită probabilă de peste trei luni prin secretariatul Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Sotter”. Sunt convins că ai habar de termenul legal la care trebuie dat curs unei asemenea cerinţe.

Îmi pare rău că m-am interesat de afacerile cu statul ale prietenilor tăi.

Din prezent şi din trecut.

Îmi pare rău că eu nu primesc 1000 de lei/lună să scriu despre cât de frumos este fotbalul (românesc), la fel de mult cum îmi pare rău, da` chiar nu pot să înţeleg simpatia ta pentru judeţul nostru, care statistic este în cel mai „negru” an, cu o singură reprezentantă la „C”.

De aceea, cred că vizitele tale din Buzău au iz propagandistic, pentru alegerile care vor urma. Să nu uităm că judeţul Buzău este fruntaş în privinţa numărului voturilor pentru stabilirea următorului preşedinte FRF.

Îmi pare rău că nu înţeleg cum buzoienii, cu un singur club în liga a III-a, reuşesc să decidă în jumătate din fotbalul şi minifotbalul românesc.

Îmi pare rău că alţii care vor citi rândurile ăstea nu vor înţelege decât jumătate din ce vreau să zic, da` sunt convins că tu cunoşti fiecare aspect evocat.

Îmi pare rău că eşti preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Cu pregătirea şi trecutul tău îţi puteai alege un domeniu mai curat, în care bifai reuşitele mai uşor ca naţionala noastră în meciurile cu Feroe pe vremea când era Mircea Sandu preşedinte.

Îmi pare rău probabil de mai multe, da` entuziasmul vârstei şi deontologia încă mă fac să fiu aşa cum sunt.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPORTRET | GHEORGHE LINŢĂ. „Profesorul”
Articolul următorAnvergura Production devine Anvergura
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns