Termoizolarea unui acoperis mansardat joaca un rol esential, diminuand pierderile de caldura care au loc prin acoperis. Intr-o locuinta individuala, aceste pierderi determina cheltuieli foarte mari in raport cu energia consumata pentru a asigura incalzirea, realizata de obicei cu gaz. Legea 372/2005, Normativul C 107/2005 are in vedere tocmai limitarea pierderilor de caldura in cazul constructiilor noi, conform reglementarilor Directivei 2010/31/UE in vigoare. Concret, aceasta presupune ca parametrul R’ sa fie mai mare de 5 m2•K/W, R’ reprezentand coeficientul care desemneaza rezistenta termica a acoperisului calculat in functie de efectul puntilor termice – capriori, popi, ferestre de mansarda, grinzi etc.

Un bun nivel de termoizolare determina mai multe beneficii:
– faciliteaza uscarea lemnului din component sarpantelor nou-construite
– Previne formarea umiditatii
– Asigura etanseitate la trecerea curentilor de aer
– Contribuie in mod semnificativ la cresterea eficientei energetice.

Mansardele incorect izolate creeaza spatiul propice dezvoltarii umezelii. Riscul acumularii umiditatii in structura din lemn conduce la formarea mucegaiului si microorganismelor pe elementele de lemn. Iata de ce este obligatoriu sa va ganditi la o solutie adecvata de termoizolare, pentru a mentine uscate pe termen cat mai lung elementele din lemn. Daca foliile obisnuite garanteaza protejarea elementelor din lemn doar pe durata sezonului rece, noile membrane anti-condens Acovent se prezinta drept o solutie pentru intregul an, indiferent de anotimp. Materialul din care este fabricata folia Acovent detine proprietati de reglare a procesului de condensare si evacuare a vaporilor, constituind o alternativa rezonabila ca pret pentru izolarea sistemelor de acoperisuri metalice. In consecinta, capriorii si termoizolatia se pastreaza uscati, deoarece aceasta membrana speciala nu lasa apa sa treaca, dar in schimb asigura cu eficienta eliminarea vaporilor.

Asadar, in afara de instalarea unor surse de caldura si a unei ventilatii adecvate, este obligatoriu ca invelitoarea sa fie montata corect, iar folia anticondens sa fie una de buna calitate, avand densitatea corespunzatoare. Oferta noastra va propune diferite modele de membrane Acovent impotriva condensului, cu densitate de 90, 115 si 130 gr/ mp.

Lasă un răspuns