Sunt un tip conștiincios, dacă fac o treabă, îmi place să o fac bine ori nu o mai fac deloc. Ne-am propus anul trecut să cumpărăm o casă și să o amenajăm într-un stil minimalist și practic în același timp. Cum nu sunt priceput la toate și cum în provincie informațiile ajung un pic mai târziu, am fost sfătuit să montez o centrală electrică pentru încălzire. Proastă manevră. Voi regreta decizia asta toată viața mea. 😀

Mutat dintr-un apartament cu calorifere clasice la care trebuia să te închini ca să se încălzească, aș fi montat orice altceva în locul lor. Zis și făcut. Amenajăm casa, montăm centrala cu nervi și cu mult praf, cu mult zgomot pentru nimic bun. Ne facem planuri de familie pentru viitor și așteptăm liniștiți iarna să ne încălzească centrala casa. Bebe și-a anunțat și el prezența și ne-am gândit că am făcut toate pregătirile necesare pentru primirea lui.

După montajul plictisitor și enervant (pentru mine, cel puțin), ne-am trezit în casă cu un mastodont care nu se asorta cu nimic. Ocupa aiurea un spațiu și era în total dezacord cu mobilierul din bucătărie dar eram mulțumiți că ne va asigura confortul termic. După sosirea iernii, am constatat că minunata centrală, în afară de reglarea temperaturii, care era ori prea mare, ori prea mică, nu mai oferea nimic. Era doar un calorifer foarte scump.

Eram nemulțumit, lipsea confortul în casă. Casa era caldă dar parcă nu era suficient. Dacă temperatura era bună pentru mine, nu era bună pentru camera mamei ori invers. Dacă era prea cald, aerul era prea uscat. Dacă era prea rece, nu simțeai că ai centrală. Continuu preocupați pentru bebe, care s-a prezentat la timp conform promisiunii, am căutat alternative pentru fantastica centrală termică și am găsit cu bucurie panourile radiante cu infraroșii.

Soluția ideală pentru confortul termic absolut. Extrem de simplu de montat, elegante, moderne, și, mult mai important, foarte benefice pentru organism. Auzisem despre efectul razelor infraroșii și menționez aici doar câteva (mai multe informații găsiți pe site-urile prezentate) :

  • îmbunătățesc circulația sângelui (că tot nu avem timp de sală),
  • calmează spasmele musculare și rigiditatea articulațiilor ( sunt eu tânăr dar uneori mai înțepenesc scriind la birou),
  • asigură un somn odihnitor (și dacă doarme bebe, vom dormi și noi),
  • previne, ameliorează oboseala nervoasă și astmul bronșic (de care ne lipsim bucuroși).

Când merg la mare nu ratez câteva ședințe-tratament cu raze infraroșii la primele ore ale dimineții dar nu aflasem nimic despre aceste panouri. Asigură confortul termic încălzind pereții și obiectele din jur înaintea aerului. Nu modifică umiditatea aerului și nu prezintă risc de arsură ori electrocutare. Ușor de montat, pot fi considerate parte din decor grație design-ului foarte plăcut.

Regret că nu am aflat mai devreme despre aceste panouri și cred că următoarea achiziție imobiliară va fi în capitală ca să fiu printre primii care beneficiază de cele mai bune informații, produse și servicii. Următoarea mea casă va fi la fel de simplist mobilată și utilată, va avea încălzire prin panouri cu infraroșu și prin pardoseală. Va avea un confort termic absolut și vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCAMPANIE | Să-i dăruim micuţei Iris puterea de a zâmbi!
Articolul următorVIDEO. BILET DE VACANŢĂ | EP. 1 – Zagreb, oraşul albastru (1)
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011” şi al cărţii "50 de personaje marcante în istoria fotbalului buzoian". În prezent redactor Buzăul Sportiv şi realizator TV Buzău. Realizator TV şi moderator al emisiunilor „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

Lasă un răspuns